Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 07:50

Το εντυπωσιακό έθιμο του Ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο της Χίου (Βίντεο+φωτογραφίες)

Φαντασμαγορικός για μια ακόμη χρονιά ήταν ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο της Χίου.

Εκατοντάδες ρουκέτες διασταυρώθηκαν την ώρα που οι καμπάνες των δύο εκκλησιών, της Παναγιάς Ερειθιανής και του Αγίου Μάρκου, σήμαναν την Ανάσταση του Κυρίου κάνοντας τη νύχτα μέρα στη γύρω περιοχή.

Τα συνεργεία των ρουκετατζήδων, περισσότερο οργανωμένα από ποτέ έκαναν πράξη τη δέσμευσή τους για μείωση των ρουκετών μεταξύ 10 με 15.000 ρουκέτες. Άλλαξαν επίσης το σημείο βολής με αποτέλεσμα να μη «βάλλονται» 3-4 σπίτια που τυχαίνει να βρίσκονται ειδικά μπροστά από την εκκλησιά του Αγίου Μάρκου.

Εκατοντάδες επισκέπτες βρέθηκαν κοντά στα συνεργεία και με ασφάλεια έζησαν το ρουκετοπόλεμο, με την αδρεναλίνη να ανεβαίνει όταν τα συνεργεία έκαναν «ντου» βάλλοντας δηλαδή με όλη τη δύναμη της… πυροβολαρχίας τους την αντικρινή εκκλησιά!

Και φέτος συνεργεία ξένων τηλεοπτικών σταθμών, ανεξάρτητων παραγωγών και ελεύθερων φωτορεπόρτερ κάλυψαν κάθε στιγμή του ρουκετοπόλεμου. Αυτό όμως που εντυπωσίασε ήταν η καταγραφή με φωτογραφίες και βίντεο από εκατοντάδες smartphones των επισκεπτών των σκηνών ρίψης, αφού παρά την κάπνα που καλύπτει το χώρο κατά την εκτόξευση των ρουκετών οι περισσότεροι φρόντισαν και ήταν κοντά στα συνεργεία.

Πηγή: Βίντεο & φωτογραφιών - chiosphotos.gr