Πέμπτη, 05 Απριλίου 2018 16:40

Πάσχα στα Μετέωρα και στη Λίμνη Πλαστήρα

Οι ακολουθίες είναι κατανυκτικές, με το φως των κεριών, την ευωδία του θυμιάματος, τη βυζαντινή μουσική, όλα συντελούν στην βίωση των Παθών.

Το μοναδικό φυσικό περιβάλλον από τη μία, και η τοπική παράδοση από την άλλη, απαντούν και στον πλέον απαιτητικό επισκέπτη που θα ήθελε να περάσει το Πάσχα στα Μετέωρα και στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας. Τα μοναστήρια των Μετεώρων αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο. Η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Τρικάλων Σωτήρης Φαμίσης, με επισκέπτες να έρχονται από όλο τον κόσμο και κυρίως αυτή την περίοδο από την Ασία, αλλά και τις βαλκανικές χώρες, ενώ για την πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων, για τις μέρες του Πάσχα σημειώνει:

«Στις ξενοδοχειακές μονάδες της Καλαμπάκας, του Καστρακίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και τη δεύτερη μέρα του Πάσχα αναμένεται να έχουμε αυξημένες πληρότητες που θα αγγίξουν το 100%, με τη ζήτηση βέβαια να αυξάνεται καθημερινά». Τα Μετέωρα αποτελούν βασικό τουριστικό προορισμό για αυτή την περίοδο, προσθέτει επίσης ο κ. Φαμίσης.

Λίμνη Πλαστήρα

Η Λίμνη Πλαστήρα, ένας κατάλληλος προορισμός για όσους επιζητούν την απόλαυση των διακοπών σε ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον που συνδυάζει την ηρεμία, τα τοπικά προϊόντα και τη φιλοξενία, αλλά και για όσους αναζητούν εναλλακτικές δραστηριότητες, είναι έτοιμη από κάθε άποψη να δεχθεί τους επισκέπτες του Πάσχα, όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΚΕ, «Λίμνη Πλαστήρα - Η λίμνη των τεσσάρων εποχών», Αντώνης Κρομμύδας. Οι υποδομές είναι άριστες, καθώς η λίμνη Ν. Πλαστήρα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ποικιλία δυνατοτήτων για διαμονή, ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων (αθλητικών, περιβαλλοντικών, πολιτιστικών) καθώς και σημαντικούς περιβαλλοντικούς πόρους και αξιοθέατα. Οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της περιοχής κινούνται σε υψηλά επίπεδα, έχουν φτάσει για τις μέρες, από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και τη δεύτερη μέρα του Πάσχα σε ποσοστό 80%, με τη ζήτηση να αυξάνεται καθημερινά.

Στην πόλη των Τρικάλων, δίνουν ένα άλλο χρώμα αυτές τις μέρες, οι βάρκες, στον Ληθαίο ποταμό, που εδώ και τρία χρόνια είναι διαθέσιμες σε τρικαλινούς και επισκέπτες. Επέστρεψαν μετά το χειμώνα, προσφέροντας μικρές αποδράσεις δροσιάς.