Κυριακή, 01 Απριλίου 2018 08:20

Πόλος έλξης η Μεσσηνία τις ημέρες του Πάσχα

Οι πιο προσιτές τιμές που έχουν πλέον τα τουριστικά πακέτα φαίνεται ότι αποτέλεσαν δέλεαρ για να ταξιδέψουν πολλοί Έλληνες φέτος το Πάσχα και να κάνουν ένα διάλειμμα από τους πιεστικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, μια και το καλοκαίρι αργεί ακόμα. 

«Χωρίς να σημαίνει ότι ξαφνικά το κύμα των Ελλήνων ταξιδιωτών αυξήθηκε ραγδαία, ωστόσο ανάλογα με τις δυνατότητές τους, πολλοί αποφάσισαν να κάνουν ένα ταξίδι, άλλοι πιο κοντά, άλλοι πιο μακριά και κάποιοι ακόμα και πολύ μακριά», διευκρινίζει η κα Μαρία Καββαδία, Marketing & PR Manager στο Cosmorama. 

Τα τουριστικά γραφεία παρατηρούν μια συγκρατημένη άνοδο της κίνησης αυτή την περίοδο, με την πλειονότητα των ταξιδιωτών να επιλέγει κατά μέσο όρο τις τρεις διανυκτερεύσεις στον προορισμό της επιλογής του.

Το Tornos News μίλησε με τρία μεγάλα τουριστικά γραφεία, το Manessis Travel,το Signature Travel και το Cosmorama για τις προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών το φετινό Πάσχα. 

Ταξίδια στην Ελλάδα: προτίμηση στην οδική πρόσβαση

Οι παραδοσιακοί προορισμοί συγκέντρωσαν τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών και το φετινό Πάσχα αλλά το κριτήριο της οδικής πρόσβασης φαίνεται να κυριαρχεί στις επιλογές τους. 

Η Πελοπόννησος είναι ο νούμερο ένα προορισμός εντός Ελλάδος, με τη Μεσσηνία και το Ναύπλιο να συγκεντρώνουν τις περισσότερες προτιμήσεις, όπως αναφέρει στο Tornos News o κ. Διονύσης Βλαχάκης, Commercial Director του Manessis Travel ενώ ακολουθούν η Κέρκυρα, τα Ιωάννινα, η Κρήτη, η Ρόδος και ο Βόλος. 

Αλλά και οι ακόμα πιο κοντινοί στην Αθήνα προορισμοί βλέπουν τις κρατήσεις τους να αυξάνονται τις ημέρες του Πάσχα, όπως ο Πόρος, το Αίγιο και τα Καλάβρυτα ενώ προορισμοί με έντονο θρησκευτικό στοιχείο, όπως το Άγιο Όρος και τα Μετέωρα συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον από τους ταξιδιώτες. 

Η κα Μαρία Αλιφραγκή, συνιδιοκτήτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του Signature Travel, δηλώνει στο Tornos News ότι φέτος είχαν μεγάλη ζήτηση και τα ξενοδοχεία τύπου club, όπως το Negroponte Resort στην Εύβοια, το Ramada Loutraki Poseidon Resort στο Λουτράκι, το Ramada Attica Riviera στο Μάτι Αττικής, το Alkyon Resort στο Βραχάτι Κορινθίας, τα οποία έφτιαξαν ολοκληρωμένα πακέτα πασχαλινών διακοπών με πλήθος δραστηριοτήτων και ψυχαγωγικά προγράμματα για όλη την οικογένεια.

Ταξίδια στο εξωτερικό: από Ιταλία και Βαλκάνια...

Η Σικελία και η Νότια Ιταλία έχουν φέτος την τιμητική τους, συμφωνούν τα περισσότερα ταξιδιωτικά γραφεία. 

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με τα πακέτα που προσφέρει το κάθε γραφείο: για το Manessis Travel, Λονδίνο, Παρίσι και Άμστερνταμ ακολουθούν στη λίστα, για το Cosmorama, Πολωνία, Αλσατία, Βόρεια Ισπανία, Αυστρία, Ελβετία, Βελιγράδι, Μαρόκο, Λίβανος και για το Signature Travel Πολωνία, Ρουμανία, Καππαδοκία αλλά και Κωνσταντινούπολη. 

…έως Ιαπωνία, Ουζμπεκιστάν και Κένυα

Τις ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας φαίνεται ότι επέλεξαν κάποιοι Έλληνες ταξιδιώτες για το φετινό Πάσχα, έναν προορισμό που θα προσεγγίσει και το Manessis Travel και το Cosmorama. 

Ο κ. Βλαχάκης του Manessis Travel αναφέρει στο Tornos News επίσης τις ΗΠΑκαι το Ντουμπάι στην κατηγορία των ταξιδιών εκτός Ευρώπης. 

Η κα Καββαδία του Cosmorama έχει κρατήσεις και για πιο εξωτικούς προορισμούς, όπως Μαλδίβες, Μπαλί, Μαυρίκιο αλλά και για πιο ιδιαίτερους προορισμούς όπως το Ουζμπεκιστάν στην Ασία και την Αιθιοπία και την Κένυα στην Αφρική.