Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 07:14

Τα συνέδρια αυξάνουν τον τουρισμό στους Δελφούς

Στο συνεδριακό τουρισμό ποντάρει ο Δήμος Δελφών, προκειμένου να αυξηθούν οι τουριστικές ροές, που ούτως ή άλλως αυτές δεν είναι αμελητέες, λόγω του αυξημένου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της περιοχής.

Κάθε χρόνο, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Δελφών Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, τουλάχιστον 500.000 άτομα επισκέπτονται το Μουσείο των Δελφών, αλλά και τα υπόλοιπα αρχαιολογικά μέρη της περιοχής. Την ίδια στιγμή, αντικείμενο θαυμασμού αποτελούν τα μέρη ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, δηλαδή τα προστατευόμενα τοπία και οι ζώνες NATURA.

Εστιάζοντας στο σκέλος των συνεδρίων -και με αφορμή το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που ξεκίνησε από χθες- επισημαίνεται, ότι αν η περιοχή των Δελφών είχε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, η επισκεψιμότητα θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, καθώς η ζήτηση για συνέδρια στην «ιερή περιοχή» είναι πολύ μεγάλη. Αυτή τη στιγμή, η δυνατότητα που υπάρχει είναι 400 άτομα για το κάθε συνέδριο.

Σε ό,τι αφορά τέλος τις υποδομές φιλοξενίας των Δελφών αυτές ανέρχονται σε 2.500 κλίνες, ενώ στο προσφερόμενο χαρτοφυλάκιο προστίθενται με γοργούς ρυθμούς και οι ενοικιαζόμενες βίλες, στις γνωστές πλατφόρμες της οικονομίας του διαμοιρασμού (airbnb).