Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 07:12

Δυναμική επαναπροσέγγιση της Χαλκιδικής με το κοινό της Βαυαρίας

Μετά από 10 χρόνια η Χαλκιδική παρουσιάστηκε ξανά στο κοινό της Βαυαρίας στο πλαίσιο της έκθεσης F.RE.E. με βάση τον σχεδιασμό για επαναπροσέγγιση δυτικής αγοράς και την πρωτιά της γερμανικής αγοράς στις αφίξεις το 2016 και το 2017.

Η διεθνής έκθεση διοργανώθηκε στο νέο εκθεσιακό κέντρο του Μονάχου από 21-25 Φεβρουαρίου 2018.

Παρουσιάζοντας τα πάντα γύρω από τη διαμόρφωση του ελεύθερου χρόνου, και τα ταξίδια αναψυχής, η f.re.e έδωσε την ευκαιρία στην Χαλκιδική να προβληθεί στην ενδιαφέρουσα τουριστική αγορά της νότιας Γερμανίας. Για την Ελλάδα, η οποία είναι ο κατ' εξοχήν προορισμός διακοπών και αναψυχής, η έκθεση αυτή αποτελεί μεγάλη ευκαιρία προβολής.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής έδωσε δυναμικό παρόν με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων κ. Δημήτρη Χαδαλή, τον Πρόεδρο της Ένωσης Camping Χαλκιδικής κ. Αντώνη Δεληδημητρίου και τον Διευθυντή του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γιώργο Μπρουτζά. 

Οι παραπάνω συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με tour operators και πλήθος καταναλωτών, ώστε να επικοινωνήσουν στο ευρύ κοινό της έκθεσης τις πολλαπλές επιλογές εναλλακτικού τουρισμού της Χαλκιδικής. 

Η περιοχή της Βαυαρίας διαθέτει πολύ μεγάλη συχνότητα αεροπορικής σύνδεσης με το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης με την Aegean, Elinair και Astra Airlines.

Το περίπτερο της Χαλκιδικής επισκέφθηκαν εκτός των άλλων και ο Εμπορικός Ακόλουθος του Προξενείου μας στο Μόναχο κ. Νικόλαος Μπελίας με τον οποίο συζητήθηκαν και οι δυνατότητες εμπορικών συμφωνιών για τα άριστα προϊόντα της Χαλκιδικής.

Με 135.000 επισκέπτες η έκθεση επανέλαβε το περσινό ρεκόρ. Αυτό οφειλόταν κυρίως στο τεράστιο ενδιαφέρον των επισκεπτών που κατέκλυσαν το Σαββατοκύριακο την έκθεση.

Ενενήντα έξι τοις εκατό των επισκεπτών της έκθεσης την αξιολόγησαν εξαιρετική. Συνολικά, αντιπροσωπεύθηκαν περισσότερες από 1.300 εταιρείες από 70 χώρες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ