Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 10:19

Σκιάθος: Γνωρίστε την πατρίδα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι την Σκιάθο την έχει προικίσει η φύση, καθώς διαθέτει περισσότερες από 60 ειδυλλιακές ακρογιαλιές και  πλούσια βλάστηση. Διαθέτει πολλές ξενοδοχειακές μονάδες, οργανωμένες παραλίες, θαλάσσιες εκδρομές δίνοντας την δυνατότητα στον επισκέπτη να επιλέξει ποια δραστηριότητα επιθυμεί μέσα από μια τεράστια ποικιλία. Καθώς μπαίνει κανείς στο λιμάνι του νησιού αντικρίζει μια μικρή πευκόφυτη χερσόνησο που στο παρελθόν υπήρξε φρούριο με πολεμίστρες.

 
Σήμερα όμως φιλοξενεί το Πολιτιστικό Κέντρο Σκιάθου, το οποίο πραγματοποιεί πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων με θέα την καταγάλανη θάλασσα.

O σύγχρονος οικισμός, με τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα καφέ μπαρ και τα καταστήματα  παντρεύεται την παλαιά πόλη όπου τα αρώματα της παράδοσης ξεπροβάλουν από κάθε γωνιά. Λευκά αρχοντικά με κεραμοσκεπές, παλαιές εκκλησίες και γραφικά σοκάκια είναι η εικόνα που έχει η παλαιά πόλη. Στην παλιά πόλη θα δείτε και το σπίτι του συγγραφέα Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και του λογοτέχνη Αλέξανδρου Mωραϊτίδη.

Πάμε για μπάνιο...
Η Σκιάθος διαθέτει πάνω από 60 παραλίες , όπου η πρόσβαση στις περισσότερες γίνεται από την θάλασσα. Καθημερινά στο παλιό λιμάνι θα βρείτε σκάφη που περνούν από όλες τις παραλίες του νησιού.

Κάντε μια δροσερή βουτιά στις Κουκουναριές, μια παραλία με καταγάλανα νερά που την περικλείουν το δάσος των κουκουναριών. Το δάσος φιλοξενεί τη λιμνοθάλασσα Στροφυλιά, έναν σπάνιο υδροβιότοπο, που έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη περιοχή.

Αν θέλετε να ζήσετε σε έντονους ρυθμού τότε η παραλία Μπανάνα είναι η ιδανική επιλογή. Διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από μπαράκια που καθημερινά διοργανώνουν πάρτι δίπλα στο κύμα.

Στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού στην παραλία Λαλάρια θα δείτε ολόλευκους βράχους να δεσπόζουν πάνω από την καταγάλανη ήρεμη θάλασσα.