Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 12:04

Οι 5 ομορφότερες παραλίες της Κέρκυρας

Σίγουρα η κοσμοπολίτικη Κέρκυρα θα μπορούσε να μπει στη λίστα με τις εξορμήσεις μιας και διαθέτει μαγευτικές ακτές με καταπράσινα σμαραγδένια νερά.
Το travel.eleftheriaonline.gr σάς προτείνει 5 παραλίες που σίγουρα θα πρέπει να κολυμπήσετε αν βρεθείτε στην Κέρκυρα.

Παλαιοκαστρίτσα

Η πιο δημοφιλής περιοχή της Κέρκυρας διαθέτει υπέροχες παραλίες που η εντυπωσιακή βλάστηση και τα πεντακάθαρα γαλανά νερά είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές του σκηνικού.
Αυτό που σίγουρα θα πρέπει να κάνετε είναι να νοικιάσετε ένα θαλάσσιο ποδήλατο και να εξερευνήσετε τις κρυμμένες παραλίες και τους βραχώδεις όρμους αφήνοντας τον ήλιο να σας λούζει με τις ακτίνες του.

 

Γλυφάδα

Συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό παραθεριστών μιας και έχουν χτιστεί μερικές από τις  μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού.
Στη δυτική πλευρά του νησιού θα δείτε μια αχανή αμμουδερή παραλία στολισμένη με μεγάλα καταπράσινα δέντρα και μεγάλους βράχους.


Μπενίτσες


Μια από τις ωραιότερες παραλίες μιας και συνδυάζει την άμμο, τα βότσαλα, τα κρυστάλλινα νερά και υπέροχες καταπράσινες ελιές δημιουργώντας ένα υπέροχο τοπίο ειδικά για αυτούς που αναζητούν χαλάρωση.


Χαλικούνας


Σε αυτήν την παραλία σίγουρα δεν θα βιώσετε την πολυκοσμία, διότι η τεράστια έκτασή της σας δίνει την δυνατότητα να βρείτε τον χώρο που επιθυμείτε και να κάτσετε χωρίς να σας ενοχλεί κανένας.
Η παραλία είναι σε όλο το μήκος της ανοργάνωτη έχοντας κρατήσει την αυθεντικότητά του τοπίου. Έτσι θα πρέπει να έχετε όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό παραλίας (ομπρέλες, νερό, καφέ κλπ) .


Ερμώνες


Βρίσκεται στη δυτική Κέρκυρα και αποτελεί ιδανική επιλογή για αυτούς που αναζητούν απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση. Οι μαγευτικοί σχηματισμοί των βράχων και το παιχνίδισμα του νερού πάνω τους σίγουρα θα σας μαγέψουν.