Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 01:32

Στην αναβάθμιση της πόλης ως τουριστικού προορισμού στοχεύει ο δήμος Λάρισας

Με στόχο να γίνει η Λάρισα ένας αναβαθμισμένος τουριστικός προορισμός για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής αλλά και να αναδειχθούν οι πολιτιστικές δυνατότητες ολόκληρης της Θεσσαλίας, φαίνεται πως κινείται ο Δήμος Λαρισαίων.

Αυτό γίνεται εμφανές, καθώς, σύμφωνα με τους ιθύνοντες του δήμου, το φετινό χριστουγεννιάτικο εγχείρημα με τη λειτουργία του «Πάρκου των Ευχών» αποδίδει ήδη καρπούς προσελκύοντας πολλούς επισκέπτες από κάθε σημείο της Ελλάδας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης Παναγιώτης Νταής, σημείωσε πως οι πρώτες ημέρες της λειτουργίας του χριστουγεννιάτικου πάρκου είναι άκρως επιτυχημένες. Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος, μόνο το Σάββατο στα εγκαίνια του πάρκου, εκτιμάται πως επισκέφθηκαν τον χώρο τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι, ενώ υποστήριξε πως μέχρι τα Χριστούγεννα η επισκεψιμότητα στο «Πάρκο των Ευχών» θα ξεπεράσει τις 500.000.

«Η Λάρισα έχει τις δυνατότητες να προσελκύσει τουρίστες από όλη την Ελλάδα και να γίνει ένας αναβαθμισμένος τουριστικός προορισμός» είπε ο κ. Νταής και συμπλήρωσε ότι τον χαροποιεί ιδιαίτερα που ήδη οργανώνονται εκδρομές με προορισμό τη Λάρισα, τα Μετέωρα και το Πήλιο.

Επίσης σημείωσε πως τα στοιχεία δείχνουν το έντονο ενδιαφέρον επισκεπτών για την περιοχή για τις χριστουγεννιάτικες εορτές από περιοχές της βόρειας Ελλάδας, αλλά και από την Πάτρα, το Αγρίνιο και τα νησιά όπως η Κρήτη και η Τήνος.

Ο κ. Νταής υποστήριξε πως το εγχείρημα του χριστουγεννιάτικου πάρκου εντός του φυσικού πάρκου Αλκαζάρ, αλλά και οι άλλες δράσεις που ετοιμάζονται στο συγκεκριμένο χώρο έχουν και ως στόχο να βοηθήσουν τους Λαρισαίους να ξαναθυμηθούν το πάρκο Αλκαζάρ, να το επισκεφτούν ξανά αλλά και να γίνει ο χώρος ένα σημείο αναφοράς για την πόλη.

Την άποψη πως εδραιώνεται η θέση της Λάρισας και την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών εξέφρασε από την μεριά της μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Λάρισας, Ειρήνη Παπαϊωάννου.

Όπως είπε η ίδια, είναι πολύ ευχάριστο που και η Λάρισα δημιουργεί έναν τέτοιο θεσμό, ενώ σημείωσε πως είναι η πρώτη χρονιά που Λάρισα μετέχει σε μια τόσο οργανωμένη έκφραση χριστουγεννιάτικης γιορτής.

«Στα ξενοδοχεία την περίοδο των Χριστουγέννων υπάρχει πληρότητα. Και αυτό γιατί ήδη είχαν κάνει κρατήσεις πρακτορεία από τη Βόρεια Ελλάδα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να αγαπηθεί αυτός ο θεσμός από τον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαϊωάννου.

Επίσης η πρόεδρος των ξενοδόχων τόνισε πως η περιοχή έχει τις δυνατότητες και μπορεί να προσφέρει όλες τις εναλλαγές για έναν επισκέπτη, στο φαγητό, στον περίπατο ακόμη και στον τομέα του πολιτισμού με τα αξιόλογα μουσεία που διαθέτει.

Σημειώνεται πως στο «Πάρκο των Ευχών» που λειτουργεί στην πόλη της Λάρισας μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με 19 θεματικές δράσεις, όπως «το σπίτι του 'Αη-Βασίλη «η οικογένεια των χιονάνθρωπων», «η παραμυθοχώρα», «η μανιταροχώρα», «το ταχυδρομείο», «το εργαστήρι των ξωτικών», «το παιχνιδόκουτο» και πολλές άλλες. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να κάνουν περίπατο στο δενδρόφυτο πάρκο έκτασης 64 στρεμμάτων, να χαρούν την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που δημιουργεί, καθώς επίσης και να απολαύσουν τις δεκάδες εκδηλώσεις που διοργανώνονται καθ' όλη τη διάρκεια των εορτών.

Οι είσοδος και οι δράσεις εντός του «Πάρκου των Ευχών» είναι δωρεάν, ενώ σε όσα παιχνίδια υπάρχει κάποιο αντίτιμο, ο δήμος αναμένεται να προσφέρει δωρεάν εισιτήρια στα παιδιά που έρχονται οργανωμένα με τα σχολεία τους, όπως επίσης στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες αλλά και στις ευπαθείς ομάδες.