Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017 08:42

Η Μύκονος στο top των παγκόσμιων προορισμών της Airbnb για το 2018

Η Μύκονος βρίσκεται στους τοπ προορισμούς της Airbnb με βάση τις μέχρι σήμερα κρατήσεις για το 2018 και την αύξηση που παρουσιάζουν, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ο πιο δημοφιλής και πολυτελής προορισμός του Αιγαίου, έχει αυτή την περίοδο σχεδόν τριπλάσιες κρατήσεις σε σχέση με πέρυσι, με μία αύξηση της τάξεως του 173% σε σχέση με πέρυσι, αποτελώντας μάλιστα έναν από τους λίγους ευρωπαϊκούς προορισμούς στη συνολική 20άδα των προορισμών με τη μεγαλύτερη αύξηση παγκοσμίως. Το ελληνικό νησί βρίσκεται στην 19η θέση της συνολικής κατάταξης, ενώ στην πρώτη θέση με μία αύξηση 2.175% βρίσκεται η περιοχή Γκάνγουον στην Κορέα, εκεί όπου θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Φεβρουάριο οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Από ευρωπαϊκούς προορισμούς, στην ίδια λίστα με τη μεγαλύτερη άνοδο στις κρατήσεις βρίσκονται το διάσημο τουριστικό θέρετρο της Βρετανίας, το Μπόρνμουθ στη δεύτερη θέση με μία αύξηση κατά 353%, η Πάφος και η περιοχή γύρω από την Αμμόχωστο (+234%), το Κάρντιφ επίσης στη Μεγάλη Βρετανία (+206%) και το Ζάγκρεμπ στην Κροατία με μία αύξηση κατά 175%.

Σημειώνεται ότι, μία καινούρια παράμετρος στο ελληνικό site της Αirbnb είναι το γεγονός ότι πλέον έχει προστεθεί η φράση ότι «ισχύουν πρόσθετες χρεώσεις.

Ενδέχεται να προστεθούν φόροι», δεδομένων των αλλαγών που επίκεινται στη φορολογία αλλά και το νέο φόρο διαμονής, αφού πλέον είναι αρκετά τα καταλύματα που έχουν ενταχθεί στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Πηγή: airnews