Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 00:59

Μεγάλη η προσέλευση τουριστών στη γιορτινή Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη στολίζεται με χιλιάδες λαμπιόνια σε όλες τις γειτονιές, με την Πλατεία Αριστοτέλους να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η πόλη φοράει τα "γιορτινά" της και περιμένει τους επισκέπτες που υπολογίζεται ότι θα γεμίσουν τα ξενοδοχεία της. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του κεντρικού δήμου, Σπύρος Πέγκας, η πληρότητα των ξενοδοχείων αναμένεται να αγγίξει το 100% τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς είναι ιδιαίτερα μεγάλο το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων τουριστών να περάσουν το γιορτινό διάστημα στη Θεσσαλονίκη.

Σε συνδυασμό με τον "Αστερόκοσμο" της ΔΕΘ και το χριστουγεννιάτικο πάρκο της Τούμπας, κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα έως τις 7 Ιανουαρίου 2018 να ζήσουν τη μαγεία των γιορτών. Πρεμιέρα της φετινής ενιαίας προσπάθειας του δήμου Θεσσαλονίκης, του Εμπορικού Συλλόγου και της ΔΕΘ - ΗELEXPO ΑΕ για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 8 το βράδυ, με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, θα ανάψει τα 14.000 λαμπιόνια που τοποθετήθηκαν σε φυσικό έλατο ύψους 20 μέτρων, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει διπλή συναυλία στην κεντρικότερη πλατεία της Θεσσαλονίκης με το το συγκρότημα "Trio Musikanti" και τους Onirama.

Στον ίδιο χώρο τοποθετήθηκαν σπιτάκια για τις δημιουργικές δραστηριότητες των παιδιών. Εκεί θα βρίσκεται ο Αϊ Βασίλης που θα περιμένει μικρούς και μεγάλους να φωτογραφηθούν, όπως επίσης και το θεματικό πάρκο "Η Εποχή των Παγετώνων". Το σκηνικό θα συμπληρώνουν ένα καρουζέλ και ένα τρενάκι.

Επίσης, από τις 30 Νοεμβρίου θα φωτιστεί ο μπλε ουρανός στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και θα στολιστούν οι στύλοι στη Λεωφόρο Νίκης, ενώ από την 1η Δεκεμβρίου αναμένεται να ανάψει το "Πεφταστέρι" στην οδό Φιλικής Εταιρίας και θα ακολουθήσουν οι "Μπλε Κύκλοι" στην Μητροπόλεως.

"Κάθε χρόνο είχαμε διάφορα παράπονα για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό. Να ενεργοποιηθούν λίγο παραπάνω οι επαγγελματίες και ας αποφασίσουν οι φορείς τι ακριβώς θέλουν", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, υποστήριξε πως οι επικεφαλίδες των φετινών Χριστουγέννων είναι "δέντρο, φώτα και παιδί", ενώ ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, πρόσθεσε πως "κεντρική μας ιδέα ήταν να έρθει ο κόσμος στο κέντρο της πόλης. Δεν είχαμε κάτι ως πρότυπο, δεν πήγαμε να αντιγράψουμε κανέναν. Θέλουμε να ικανοποιήσουμε παιδιά και οικογένεια".

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρμπουνάκη ο προϋπολογισμός για τον στολισμό των Χριστουγέννων ανέρχεται σε 150.000 ευρώ και μεταξύ άλλων αφορά υλικά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν και τα επόμενα χρόνια.

Επίσης, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου στην σκηνή της Αριστοτέλους θα ανέβει η συμφωνική ορχήστρα νέων του Μεγάρου Μουσικής "MOUSA". Στις 31 Δεκεμβρίου θα ακολουθήσουν μουσικές με Dj, ενώ η αλλαγή του χρόνου θα γίνει με το συγκρότημα "Imam Baildi" και εκατοντάδες πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό της πόλης.

Το σκηνικό συμπληρώνουν "Αστερόκοσμος" και χριστουγεννιάτικο πάρκο στην Τούμπα

Στο χριστουγεννιάτικο "παραμύθι" θα προστεθεί από τις 9 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου 2018 και ο "Αστερόκοσμος" στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως. "Είναι σημαντικό η πόλη να εμφανίζεται ενιαία. Ο "Αστερόκοσμος" έχει καθιερωθεί ως μεγάλο χριστουγεννιάτικο γεγονός", δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ - HELEXPO ΑΕ, Τάσος Τζήκας.

Όπως είπε ο κ.Τζήκας, ο "Αστερόκοσμος" θα αναπτυχθεί σε 23.000 τ.μ. στα περίπτερα 13, 14 και 15 και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει δύο παγοδρόμια, θεατρικές παραστάσεις, μαριονέτες, συναυλίες, δημιουργική απασχόληση για παιδιά. «Είναι ένα 'μπουκέτο' από γεγονότα που θα κάνουν αίσθηση » πρόσθεσε ο κ.Τζήκας.

Εκτός όμως από το κέντρο της πόλης, ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο θα στηθεί από τις 2 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Θρακικού και Μικρασιατικού Ελληνισμού στην Τούμπα. Το άναμμα του δέντρου αναμένεται στις 7 Δεκεμβρίου, ενώ θα λειτουργεί έως τις 7 Ιανουαρίου 2018.

"Είναι μια προσπάθεια που γίνεται για δεύτερη χρονιά και επιθυμούμε να γίνει θεσμός. Στόχος μας να υπάρχουν εστίες χαράς σε όλες τις αγορές", υπογράμμισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία εξωφύλλου - thepressroom