Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 14:31

Την άνοιξη θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα ανάπλασης στα Χανιά

Έως τα τέλη Απριλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανάπλασης της Ακτής Παπανικολή στη συνοικία Νέα Χώρα του δήμου Χανίων.

Οι εργασίες για την ανάπλαση της ακτής, που άρχισαν σήμερα, αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού που αφορά την ανάδειξη του δυτικού μετώπου της πόλης μέχρι και την παραλία των Αγίων Αποστόλων.

Με βάση τη μελέτη, η ανάπλαση της Ακτής Παπανικολή περιλαμβάνει την κατασκευή όλων των απαραίτητων υποδομών και δικτύων. Το οδόστρωμα θα είναι στο ίδιο επίπεδο με τα πεζοδρόμια, θα τοποθετηθούν νέου τύπου φωτιστικά και παγκάκια, ειδικές ράμπες για πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες, διάδρομοι για άτομα με προβλήματα όρασης, ενώ θα δημιουργηθεί και ποδηλατόδρομος.

Με την ολοκλήρωση των έργων θα τεθούν σε ισχύ και περιορισμοί στην κίνηση οχημάτων.

Στην Ακτή Παπανικολή βρέθηκε σήμερα, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών, ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας. «Πρόκειται για ένα εξαιρετικής σημασίας έργο που αναβαθμίζει το δυτικό μέτωπο της πόλης και μια λαϊκή περιοχή, η οποία ήταν παραμελημένη» δήλωσε και πρόσθεσε πως με την ανάπλαση της Ακτής αναβαθμίζεται και τουριστικά η περιοχή, που κυρίως το καλοκαίρι αποτελεί πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ