Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 02:00

Ο τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα προβάλλεται στη Μελβούρνη

Ο τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα είναι το θέμα συνεδρίου που διοργανώνεται στις 25 και 26 Νοεμβρίου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Έλληνες επιστήμονες και επιχειρηματίες, εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης είναι τα μέλη της ελληνικής αποστολής που μεταβαίνουν στην Μελβούρνη για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση μαζί με ομογενείς που δραστηριοποιούνται στην Αυστραλία από το χώρο του Επιχειρείν, της ακαδημαϊκής κοινότητας, της υγείας και του τουρισμού της Αυστραλίας.

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ,η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας, η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και ο Ελληνικός Ιατρικός Σύλλογος Μελβούρνης,

Ο Τουρισμός Υγείας μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για την επερχόμενη δεκαετία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Η εκδήλωση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά σημαντικών δράσεων και διεθνών επαφών που εξελίσσονται, με στόχο την ανάδειξη της χώρας μας ως διεθνούς αναγνωρισμένου προορισμού Τουρισμού Υγείας καθώς και την τόνωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος στον τομέα αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτος σταθμός αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο του 2016. Ακολούθησαν το Μόντρεαλ του Καναδά και το Σικάγο των ΗΠΑ, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2017 καθώς και η διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Υγείας στην Ιθάκη, τον Μάιο του 2017.

"Ο επόμενος σταθμός είναι η Αυστραλία που είναι το «σπίτι» χιλιάδων Ελλήνων και μάλιστα η Μελβούρνη ,την πόλη που έχει τη μεγαλύτερη κοινότητα της ομογένειας σε όλο τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 600.000 Έλληνες που ζουν στην Αυστραλία οι 300.000 ζουν στην Μελβούρνη", σημειώνεται στην ανακοίνωση. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο "τουρισμός υγείας μπορεί να γίνει η χρυσή ευκαιρία για τη χώρα μας. Καθώς μπορεί να συμβάλλει αφενός στην ανάπτυξη και ανάκαμψη της οικονομίας και αφετέρου στον εμπλουτισμό του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών, στην ποιοτική βελτίωση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τον ελληνικό τουρισμό".

Σύμφωνα με τον κ.Πατούλη, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς του ιατρικού τουρισμού, αφού διαθέτει μια σειρά από πλεονεκτήματα που της το επιτρέπουν, όπως είναι το συγκριτικά χαμηλό κόστος των υπηρεσιών σε συνδυασμό με την υψηλού επιπέδου επιστημονική επάρκεια και εμπειρία του ιατρικού προσωπικού και τις σύγχρονες υποδομές υγείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ