Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2017 02:48

Μεγάλη τουριστική επένδυση, ύψους 150 εκατ. ευρώ στην Κέα

Ξενοδοχείο και κατοικίες που θα επαναπροσδιορίσουν το υψηλού επιπέδου τουριστικό προϊόν στο Αιγαίο ανακοίνωσε η Kerzner International Holdings Limited («Kerzner») και ο όμιλος Dolphin Capital.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν τις τελικές συμφωνίες, ύψους 150 εκατ. ευρώ, για τη επενδυτική συνεργασία τους στη δημιουργία του «One&Only Kea Island» στην Ελλάδα. Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου σε κλειστή εκδήλωση στην Αθήνα, παρουσία πολλών αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης και του Μοχάμεντ Ι. Αλ Σαϊμπανί, διευθύνοντος συμβούλου της Investment Corporation of Dubai, του κρατικού επενδυτικού κεφαλαίου του Dubai, και βασικού μετόχου της «Kerzner».

Η διαχείριση του ξενοδοχείου και των παραθεριστικών κατοικιών, όπως θα γίνει από τη φίρμα «One&Only», ενώ τη συνολική διαχείριση του έργου και των πωλήσεων θα τη διατηρεί η Dolphin Capital Partners. Το ξενοδοχείο, που θα αναπτυχθεί σε παραθαλάσσια περιοχή 650 στρεμμάτων στη δυτική πλευρά του νησιού που σήμερα ανήκει σε θυγατρική της Dolphin Capital Investors, περιλαμβάνει 75 Resort Villas και έναν αριθμό One&Only Private Homes διαθέσιμα προς πώληση. Το One&Only Kea Island αποτελεί το πρώτο «One&Only» στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Τα ξενοδοχεία της One&Only προσφέρουν μία εμπειρία απόλυτης πολυτέλειας που αναδεικνύουν πάντα τον προορισμό στον οποίο αναπτύσσονται και η Ελλάδα και η Κέα δεν θα αποτελούν εξαίρεση. Η Κέα είναι ένα πανέμορφο νησί και οι συνεργάτες μας στην Dolphin Capital Partners κατέχουν ηγετική θέση στην ανάπτυξη πολυτελών θερέτρων και κατοικιών», σχολίασε ο Philippe Zuber, President and Chief Operating Officer, One&Only Resorts. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Kerzner, μια εταιρεία που έχει καταστεί συνώνυμη με την ανάπτυξη πολυτελών θερέτρων παγκοσμίου βεληνεκούς, για να δημιουργήσουμε μαζί το One&Only Kea Island, το οποίο αναμένεται να θέσει νέα δεδομένα στο χώρο των πολυτελών ξενοδοχείων στις Κυκλάδες αλλά και την Ελλάδα γενικότερα», σχολίασε ο Μίλτος Καμπουρίδης, Founder and Managing Partner της Dolphin Capital Partners. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ