Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 06:48

Αλ. Θάνος: "Στον πυρήνα της τουριστικής προβολής το κομμάτι του πολιτισμού"

Με στόχο να "βάλει στον πυρήνα της τουριστικής προβολής το κομμάτι του πολιτισμού" και με νέα "όπλα στη φαρέτρα" η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύει την προβολή της στο εξωτερικό, με πρώτο σταθμό τη μεγάλη τουριστική έκθεση WTM (World Travel Market), που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο.

"Ο πολιτισμός είναι το ισχυρό μας όπλο για την πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν" δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρος Θάνος.

"Με σειρά δράσεων θα αναδείξουμε τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία μέσα από τις δυο μεγάλες προσωπικότητες που έζησαν και έδρασαν εδώ, τις οικουμενικές προσωπικότητες του Μεγάλου Αλεξάνδου και του δασκάλου του, του μεγαλύτερου φιλοσόφου όλων των εποχών, του Αριστοτέλη", πρόσθεσε. Παράλληλα, η Περιφέρεια προχώρησε στη δημιουργία βίντεο, όπου επιχειρείται να αποτυπωθεί η διαδρομή πολιτιστικών χώρων, οι οποίοι σχετίζονται με τη ζωή και τη δράση των δύο ανδρών.

Στο μεταξύ την Τρίτη ανακοινώθηκε από τον περιφερειάρχη Κεντρκής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ότι μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ, θα αξιοποιηθεί το ποσό του σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ για την αναστήλωση τμήματος των ανακτόρων της Πέλλας. "Τα έργα αυτά αφορούν την ανάδειξη, την επισκεψιμότητα και δράσεις πληροφόρησης και προβολής" σύμφωνα με τον κ.Θάνο.

Με νέα εργαλεία η παρουσία της ΠΚΜ στο Λονδίνο

Η αποστολή στη WTM του Λονδίνο θα είναι ακόμη πιο δυναμική σε σχέση με πέρσι, όπως επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρος Θάνος.

"Θα πάμε με νέα εργαλεία, καινούργιο οπτικοακουστικό υλικό και μια νέα εφαρμογή: τις κάσκες εικονικής πραγματικότητας, με τις οποίες μπορεί κάποιος να ταξιδέψει εικονικά και να πάρει γεύση από τις ομορφιές της περιοχής μας" επεσήμανε και πρόσθεσε: "θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε όσο το δυνατόν καινούργια και σύγχρονα μέσα και να υπάρχει αλληλεπίδραση με τον κόσμο".

Ο ίδιος επεσήμανε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για νέες αεροπορικές συνδέσεις και συνεργασίες, ενώ παρουσιάζεται ζήτηση και για την περίοδο του χειμώνα, παρά τις όποιες δυσκολίες μπορεί να προκύψουν λόγω των έργων που θα γίνουν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης.