Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 11:07

Άρης Σολούνιας: "Να αγκαλιάσει το κράτος περισσότερο τον τουρισμό"

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία του τουρισμού στην Ρόδο, με αφορμή και το κλείσιμο της φετινής τουριστικής περιόδου, εξέφρασε χτες σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, ο ξενοδόχος κ. Άρης Σολούνιας.

«Τα νούμερα ήταν αρκετά ικανοποιητικά, αφού η Ρόδος πλησίασε τα 2 εκατομμύρια στις αφίξεις. Το ζητούμενο είναι να δούμε τα οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων. Δηλαδή, τι θα έχει μείνει στο…. ταμείο της κάθε επιχείρησης. Όπως γνωρίζουμε όλοι, η φορολογία έχει επιφέρει πολλά προβλήματα στις τουριστικές επιχειρήσεις σε σημείο να είναι δυσβάστακτη. Θέλουμε να επενδύσουμε, θέλουμε να κάνουμε αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων, αλλά δυστυχώς, μας τα ‘απομυζεί’ το κράτος και η εφορία. Χρήματα πολλά δεν μένουν στον τόπο, διότι πάνε στο κεντρικό ταμείο του κράτους ενώ τώρα, το μείζον ζήτημα που καλούμεθα να αντιμετωπίσουμε είναι το τέλος διανυκτέρευσης για το 2018. Ακόμη και το νομοθετικό πλαίσιο δεν είναι ξεκάθαρο πάνω σε αυτό το θέμα. Σε αυτό ήρθε να προστεθεί και η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ενώ υπάρχουν και άλλα προβλήματα που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον. Εμείς σαν φορείς του τουρισμού, καλούμεθα άμεσα να επιλύσουμε τα προβλήματα αυτά, είτε να διαπραγματευτούμε, είτε να τα παλέψουμε. Διότι το να ανθεί ο Τουρισμός σε μία χώρα και να μην υπάρχει η ευχέρεια να επενδύεις στον τόπο σου, είναι τραγικό», τόνισε ο κ. Σολούνιας.

Σε ερώτηση εάν υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης από τους τουριστικούς φορείς και παράγοντες απέναντι στην ‘φοροκαταιγίδα’ που επέρχεται, ο κ. Σολούνιας ήταν κατηγορηματικός: «Τα περιθώρια είναι πάντα σχετικά δύσκολα, αλλά και σχετικά διαπραγματεύσιμα. Ανάλογα με ποιον τρόπο διαχειρίζεσαι και διαπραγματεύεσαι ένα αίτημά σου. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με πολύ δύσκολες οικονομικές καταστάσεις για την χώρα και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να πλησιάσουν και να αγκαλιάσουν τον κλάδο του Τουρισμού περσσότερο, καθώς αυτός είναι που προσδίδει στην οικονομία της χώρας. Εάν τον απαξιώσουν, ή δεν τον βοηθήσουν τώρα που πρέπει και δεν σταθούν δίπλα του, τότε δεν θα υπάρχει το ανάλογο αποτέλεσμα» όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: dimokratiki