Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016 21:38

Στους 10 πιο hot προορισμούς στον κόσμο για το 2016 η Καλαμάτα, σύμφωνα με τη Mirror

Δεν έχουν τελειωμό τα διεθνή ρεπορτάζ που προτείνουν την Ελλάδα ως έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς.

Από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη μέχρι την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όλο και πιο πολλές τοποθεσίες της χώρας μας αναδεικνύονται μέσα από τα αφιερώματα των ταξιδιωτικών συντακτών κορυφαίων εντύπων. Αυτή την φορά σειρά έχει η Καλαμάτα μέσα από τις προτάσεις της βρετανικής Mirror.

Τους δέκα πιο hot προορισμούς για το 2016 παρουσίασε το βρετανικό tabloid και είναι οι εξής:

Μάτσου Πίτσου, Περού

Το μαγευτικό βουνό Μάτσου Πίτσου προτείνει η βρετανική εφημερίδα, μη παραλείποντας να συστήσει και μια επίσκεψη στην πρωτεύουσα της χώρας Λίμα, όπου η αποικιακή αρχιτεκτονική, τα εξαιρετικά μουσεία, το παραλιακό της μέτωπο, τα υπέροχα θαλασσινά και η νυχτερινή ζωή σας υπόσχονται ονειρεμένες διακοπές.

Αβάνα, Κούβα

Με τις Κουβανοαμερικανικές σχέσεις να γνωρίζουν νέα άνθιση το τελευταίο διάστημα, τώρα είναι η ώρα να επισκεφθεί κάποιος «το νησί της επανάστασης», προτού κατακλυστεί από χιλιάδες Αμερικάνους τουρίστες. Τα κτίρια, τα αυτοκίνητα, τα πούρα, η μουσική και οι φιλόξενοι κάτοικοί της θα σας γοητεύσουν. Επισκεφθείτε οπωσδήποτε το σπίτι του Χέμινγουεϊ.

Κοτορ, Μαυροβούνιο

Πρόσφατα ανακηρύχθηκε από το γνωστό LonelyPlanet ως ο κορυφαίος προορισμός για το 2016. Το παραμυθένιο Κοτόρ θα σας γαληνέψει. Η πανέμορφη, μικρή παραθαλάσσια πόλη που χτίστηκε μεταξύ 12 και 14ου αιώνα, με το παλιό λιμάνι και το βενετσιάνικο τείχος, συχνά αποκαλείται και ως το νοτιότερο Φιόρδ της Ευρώπης. Κύριος πόλος έλξης, η Ενετικής επιρροής αρχιτεκτονική του Κοτόρ.

Μιανμάρ

Παρά τους αποκλεισμούς που έχει δεχθεί λόγω και του αυταρχικού της καθεστώτος από τον δυτικό κόσμο, η Μιανμάρ έχει αυξήσει σημαντικά την δημοφιλία της τα τελευταία χρόνια. Μια επίσκεψή σας σε αυτήν την χώρα ισοδυναμεί σε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο αφού η Μιανμάρ ελάχιστα έχει επηρεαστεί από τις εξελίξεις του 21ου αιώνα. 

Ισλανδία

Από το πανέμορφο Ρεικιαβικ μέχρι τα απομονωμένα χωριά του βορρά, η Ισλανδία είναι ένας τόπος που θα σας συνεπάρει. Πανέμορφη φύση, φιλόξενοι κάτοικοι και υψηλό επίπεδο κοινωνικής συνοχής σε μια χώρα που η πλειοψηφία των κατοίκων της δηλώνουν ευτυχισμένοι. 

Κόστα Ρίκα

Για χρόνια η Κόστα Ρίκα θεωρείται από τους Αμερικάνους ως ο επίγειος παράδεισος της Λατινικής Αμερικής. Πανέμορφες παραλίες με λευκή άμμο, μεγάλα κύματα απαραίτητα για τους σέρφερ που την επισκέπτονται φανατικά, τροπικά δάση που θα σας κόψουν την ανάσα και ένας ζεστός, γεμάτος ενέργεια λαός έτοιμος να σας περιποιηθεί όπως σας αξίζει.

Καλαμάτα, Ελλάδα

Η Καλαμάτα, που γνωρίζει τελευταία μεγάλη αύξηση από τον εσωτερικό τουρισμό, φαίνεται ότι «ανακαλύφθηκε» και στο εξωτερικό. Υπέροχες παραλίες, καταπληκτικές ταβέρνες, ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας το Costa Navarino και ένα καινούργιο αεροδρόμιο την κάνουν σίγουρα ακόμη πιο ελκυστική.

Σαν Χοσέ, ΗΠΑ

Η μικρή αυτή πόλη των δυτικών ακτών των ΗΠΑ αποτελεί το ιδανικό μέρος καθώς βρίσκεται σε κομβικό σημείο ανάμεσα στο Λος Άντζελες και στο Σαν Φρανσίσκο. Επισκεπτόμενοι την καλιφορνεζικη αυτή πόλη θα μπορέσετε να μεταβείτε εύκολα από το Εθνικό Πάρκο Yosemite, στην οινοπαραγωγό περιοχή Νάπα, στον θρυλικό Pacific Coast αυτοκινητόδρομο.

Πουέρτο Ρίκο

Με περίπου 400 χιλιόμετρα ακτογραμμή, η ηλιόλουστη χώρα της Καραϊβικής αποτελεί τον ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό. Στο Σαν Χουάν θα βρείτε εξαιρετικά εστιατόρια, φανταστικά μπαρ και πολύ αξιόλογες γκαλερί.

Ινδία

Το «Διαμάντι του Στέμματος» η εξωτική και αχανής Ινδία είναι ένα μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί κάποιος στην ζωή του. Από το Νέο Δελχί στη Βομβάη και από την Γκόα στη Σριναγκαρ, η Ινδία έχει τον τρόπο να σας κερδίσει για πάντα. 

Πηγή: iefimerida.gr