Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015 18:00

Φυσιολατρικούς περιπάτους διοργανώνει ο δήμος Ρεθύμνου

Πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης σε θέματα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής, ανέλαβε το Τμήμα Αθλητισμού του δήμου Ρεθύμνου οργανώνοντας φυσιολατρικό περίπατο, που θα πραγματοποιείται μία Κυριακή κάθε μήνα, σε περιοχές ιδιαίτερης ομορφιάς και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος όπως φαράγγια, χωριά που συνδέονται με μονοπάτια που έχει χαράξει μεταξύ άλλων και ο δήμος.

Οι περίπατοι αυτοί, σύμφωνα με τους υπεύθυνους από το Τμήμα Αθλητισμού, θα δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν το μοναδικό φυσικό πλούτο του Ρεθύμνου, να ψυχαγωγηθούν, να γυμναστούν, να κάνουν φίλους να δεθούν ακόμη περισσότερο με τα μέλη των οικογενειών τους. Πρόκειται για οργανωμένες βόλτες, ασφαλείς και ολιγόωρες, ώστε να έχουν τη δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής πολίτες όλων των ηλικιών.

Η δράση ξεκινάει την ερχόμενη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, στο Φαράγγι των Μύλων, με τους συμμετέχοντες να έχουν δώσει ραντεβού στις 9 το πρωί, στο Πάρκινγκ των 4ων Μαρτύρων από όπου με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα θα μεταβούν στο Ξηρό Χωριό, για να διασχίσουν το περίφημο Φαράγγι των Μύλων, στο οποίο ο δήμος Ρεθύμνου ολοκλήρωσε προσφάτως σημαντικές παρεμβάσεις ανάδειξης και ασφαλούς διέλευσης του. Τοποθεσία στην οποία τόσο ο παλιός όσο και ο νέος Οικισμός των Μύλων έχουν κηρυχθεί διατηρητέα μνημεία.

Κάθε περίπατος θα υποστηρίζεται υγειονομικά από το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ όσοι ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη δράση, και όχι μόνο κάτοικοι του Ρεθύμνου, μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 28310 55645 ή στη διαδικτυακή σελίδα www.facebook.com/sports.rethymno

ΑΠΕ-ΜΠΕ