Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014 14:05

Ενα πρωτότυπο χωριό για... ξενοδόχους στη Θεσσαλονίκη

 Ένα πρωτότυπο "χωριό", μέσα στο οποίο θα εκτίθενται έπιπλα, ξενοδοχειακός εξοπλισμός και είδη διακόσμησης, φιλοξενεί η φετινή έκθεση HOTELIA, που θα πραγματοποιηθεί στις 13-16 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, ταυτόχρονα με το τουριστικό πανόραμα της 30ης PHILOXENIA.

 

Μάλιστα, στην "πλατεία" αυτού του ιδιαίτερου χωριού, το οποίο ονομάζεται "Dpoint Hotel Village" και θα εδρεύει στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ-Helexpo AE, θα υλοποιείται το "Hotel Design Project", όπου οι Ανδρέας Βαρώτσος (βιομηχανικός σχεδιαστής), Σωτήρης Λάζου (βιομηχανικός σχεδιαστής), Ασπασία Τάκα (αρχιτέκτων), Μανώλης Μετρίδης (αρχιτέκτων μηχανικός), Γιώργος Πιτταροκοίλης (μηχανολόγος μηχανικός, βιομηχανικός σχεδιαστής) και Γιάννης Γεωργαράς (βιομηχανικός σχεδιαστής) θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για πρότυπα δωμάτια ξενοδοχείων.

Αμφότερες τις εκθέσεις διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo AE. Σε ό,τι αφορά την 30ή PHILOXENIA παραμένει μια από τις μεγαλύτερες κλαδικές εκθέσεις του τουρισμού στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Η φετινή έκθεση, έχοντας ήδη καλύψει τον περσινό εκθεσιακό της χώρο, παρουσιάζει αύξηση στον αριθμό των προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών (hosted buyers), ενώ παράλληλα έχει προσελκύσει συμμετοχές από μεγάλες αγορές του εξωτερικού, όπως Ρωσία, Τουρκία, Βουλγαρία, Σκόπια, Αίγυπτο, Αυστρία, Μολδαβία, Τυνησία και Ινδονησία. Παράλληλα, έπειτα από πολλά χρόνια επανέρχεται στην έκθεση και η Περιφέρεια Κρήτης.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, του ΕΟΤ και όλων των σημαντικών τουριστικών φορέων της χώρας. Μεταξύ των παράλληλων εκδηλώσεών της ξεχωρίζει -σύμφωνα με τους διοργανωτές- το συνέδριο "Destination Thessaloniki", που έχει ως στόχο να αναδείξει τις υποδομές και την προοπτική της πόλης της Θεσσαλονίκης ως προορισμού για διεθνείς διοργανώσεις συνεδριακού, εκθεσιακού, επιστημονικού και πολιτιστικού χαρακτήρα

ΑΠΕ-ΜΠΕ