Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014 10:05

Αφιέρωμα στη Μήλο από το αυστριακό περιοδικό «Onrail».

Ένα τετρασέλιδο αφιέρωμα στη Μήλο, με τον τίτλο «Η ευωδία από θειάφι και δυόσμο» φιλοξενεί το αυστριακό περιοδικό «Onrail».

Στο αφιέρωμα παρουσιάζονται οι «ειδυλλιακές, ρομαντικές ομορφιές», όπως και η μορφολογική ιδιαιτερότητα του νησιού, εξαιτίας του ηφαιστειογενούς εδάφους του και περιγράφονται περιηγήσεις σε ενδιαφέρουσες τοποθεσίες του, που μπορεί να πραγματοποιήσει ο επισκέπτης, ενώ υπάρχουν προτάσεις για διαμονή και φαγητό, όπως επίσης για μικρές κρουαζιέρες.

Γίνονται ειδικές αναφορές στις αμέτρητες παραλίες του νησιού, στους πολλούς κολπίσκους του και στα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας τους, όπως επίσης στην ποικιλομορφία του εσωτερικού με τα ηφαιστειογενή πετρώματα, τις θερμές πηγές και τις αλυκές, με επισημάνσεις για τις ενδιαφέρουσες ποικιλίες του εντόπιου κρασιού, για παράδειγμα το ασύρτικο ή το σαββατιανό.


Ιδιαίτερα τονίζεται η ανακάλυψη, από έναν αγρότη πριν από 194 χρόνια, του ξακουστού αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου, το οποίο, όπως σημειώνεται, μπορεί κανείς να θαυμάσει σήμερα στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, ενώ επισημαίνεται πως εντυπωσιακή είναι η θέα του αμφιθεάτρου, που μετά την επέκτασή του από τους Ρωμαίους διέθετε 7.000 θέσεις θεατών.