Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2014 02:12

Χρήσιμες συμβουλές για ταξίδι με αυτοκίνητο

Το ταξίδι με το αυτοκίνητο δίνει μια αίσθηση ελευθερίας και ξεγνοιασιάς. Πόσα και πόσα ταξίδια της τελευταίας στιγμής δεν έχουν γίνει πραγματικότητα με τη βοήθεια του αυτοκινήτου, αφού μια τέτοια απόδραση ταξίδι δεν χρειάζεται τόσο μεγάλη προετοιμασία, όσο θα χρειαζόταν ένα με αεροπλάνο ή με πλοίο.

Πέρα από την ευκολία όμως που προσφέρει αυτό το μέσο μεταφοράς, είναι πάντα χρήσιμη η οργάνωση ενός ταξιδιού με αυτοκίνητο.

Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε μικρές συμβουλές, που θα κάνουν την απόδραση σας πιο εύκολη!

Κρατήστε το αυτοκίνητο σας καθαρό πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Καλό είναι πριν ταξιδέψετε να έχετε πετάξει από μέσα παλαιότερα σκουπίδια και πράγματα που δεν χρειάζεστε, ούτως ώστε να νιώθετε άνετα κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Αν το ταξίδι διαρκέσει περισσότερες μέρες φροντίστε να απομακρύνετε τα απορρίμματα συχνά και για λόγους υγιεινής, αλλά και αισθητικής. 

Να έχετε ένα χαλαρό πρόγραμμα. Ένα ταξίδι στο δρόμο μπορεί να έχει πάντα απρόοπτες εξελίξεις. Η κίνηση, ο κακός δρόμος, ακόμα και ένα τρακάρισμα μπορούν να σας βγάλουν εύκολα εκτός χρόνου. Καλό είναι λοιπόν να διατηρείτε ένα χαλαρό πρόγραμμα για να μην υπάρχουν εκνευρισμοί μεταξύ των συνταξιδιωτών σας.

Μην χρησιμοποιείτε πάντα τις εθνικές οδούς. Είναι πολλές φορές πολύ ενδιαφέρον να επιλέξετε μια διαδρομή μέσα από επαρχιακούς δρόμους. Μπορεί να κάντε περισσότερη ώρα να φτάσετε στον προορισμό σας, αλλά η μαγική διαδρομή θα σας αποζημιώσει, αφού η πλούσια βλάστηση και τα γραφικά χωριά έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις βαρετές διαδρομές στην εθνική οδό.

Αποφύγετε σημεία που μπορεί να έχουν κίνηση. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πάντοτε εύκολο να προβλέψεις ποιος δρόμος θα έχει κίνηση, αλλά είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι δρόμοι που περνούν μέσα από μεγάλες πόλεις έχουν συνήθως μεγάλο μποτιλιάρισμα. Εναλλακτικά ακολουθήστε περιφερειακές οδούς.

Να έχετε πάντα μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα οδήγησης. Το να ξεκινήσετε για ταξίδε χωρίς το δίπλωμα, την ασφάλεια αυτοκινήτου και την άδεια κυκλοφορίας είναι μάλλον μια κακή ιδέα. Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να σας σταματήσει κάποιος αστυνομικός για έλεγχο και θα πρέπει όλα να είναι σωστά για να συνεχίσετε απερίσπαστοι την διαδρομή σας

πηγή:news.gr