Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2014 02:07

Σαντορίνη και Κρήτη κορυφαίοι γαμήλιοι προορισμοί

Η Σαντορίνη και η Κρήτη βρίσκονται στην κορυφή της λίστας του USNewsως οι καλύτεροι προορισμοί για τους νεόνυμφους. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το μαγευτικό νησί των Κυκλάδων, η Σαντορίνη κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου προορισμού για τον μήνα του μέλιτος για το 2014-2015.

 «Η πρώτη σας δουλειά στο νησί είναι να φτάσετε στις «χρωματιστές» παραλίες -τη μαύρη και την κόκκινη- που σίγουρα θα αποτελέσει μία αξέχαστη επίσκεψη. Στη συνέχεια, επισκεφθείτε αρχαιολογικούς χώρους, με πιο ενδιαφέρον το Αρχαίο Ακρωτήρι, ή μπορείτε να ανεβείτε τα αρχαία σκαλοπάτια που οδηγούν στην ιστορική πόλη της Θηρασιάς»,τονίζει το US News.

«Από εκεί, δείτε την θέα που κόβει την ανάσα προς την καλντέρα, μία λαμπερή τιρκουάζ πηγή νερού που είναι ο πυρήνας για τα διάφορα νησάκια του αρχιπελάγους αυτού. Πολλοί μπορεί να πείτε ότι χρειάζεται μία ημέρα για να απολαύσει κανείς το νησί - κόσμημα, αλλά για να ζήσει κανείς όλα όσα προσφέρει η Σαντορίνη, χρειάζεται από λίγες ημέρες έως μία εβδομάδα. Έτσι, θα έχετε αρκετό χρόνο για να μάθετε για αυτήν την κουκίδα των Κυκλάδων περισσότερα από όσα βλέπει το μάτι», συμπληρώνει.

«Τα ερείπια αυτής της μυθολογικής μητρόπολης τώρα περιστοιχίζεται από όμορφες αμμουδιές και κατάλευκα εκκλησάκια. Σήμερα η Σαντορίνη αποτελείται από δύο κατοικίσιμα νησιά και άλλα μικρά νησάκια. Οι περισσόεροι επισκέπτες περνούν το χρόνο τους ως επί το πλείστον στα Φηρά και την Οία, ενώ η Θηρασιά αποτελεί έναν προορισμό για ημερήσια εκδρομή απόλυτης χαλάρωσης. Και μην ξεχνάτε τα υπόλοιπα πιο ήσυχα νησάκια: την Παλαιά και τη Νέα Καμένη, το Ασπρονήσι και τη Χριστιάνα, όλα άξια εξερεύνησης...», τελειώνει το US News.

Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί για ταξίδια του μέλιτος είναι :

1. Σαντορίνη
2. Μάουι
3. Βενετία
4. Κουάι
5. Κρήτη
6. Μπόρα - Μπόρα
7. Μαλδίβες
8. Φλωρεντία
9. Μαρτινίκα
10. Ταϊτή