Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2014 01:31

Ποια είναι η κορυφαία πόλη στον κόσμο;

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε, οι ηλεκτρονικές κάλπες έκλεισαν και οι αναγνώστες του ταξιδιωτικού περιοδικού Travel + Leisure ανέδειξαν τις κορυφαίες δέκα πόλεις στον κόσμο!

Στην πρώτη θέση φιγουράρει το Κιότο, η πόλη του νησιού Honshu της Ιαπωνίας, που φημίζεται για τους αρχαίους ναούς της και το υπερθέαμα με τις ανθισμένες κερασιές κάθε άνοιξη.

Μάλιστα, η ειδική ανταποκριτής του περιοδικού στην περιοχή, Sarah Spagnolo, χαρακτήρισε το Κιότο ως έναν αναδυόμενο στιλάτο προορισμό.

Φαίνεται ότι οι πρόσφατες πολιτικές αναταραχές στην Ταϊλάνδη, επηρέασαν τους αναγνώστες, οι οποίοι άφησαν την περσινή νικήτρια Μπανγκόκ εκτός δεκάδας.

Δεύτερη στη λίστα είναι η πόλη Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα, η οποία, σύμφωνα με τη Spagnolo, βελτίωσε την περσινή έβδομη θέση της, χάρη στην εύκολη πρόσβαση, τα καινούρια ξενοδοχεία και την πεντανόστιμη γαστρονομική σκηνή της.

Αρκετοί από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς, όπως η Ρώμη και η Φλωρεντά, διατήρησαν τις θέσεις τους στο top 10, ενώ το Siem Reap, το αναπτυσσόμενο θέρετρο κοντά στο συγκρότημα του ναού Angkor Wat στην Καμπότζη, η Νέα Ορλεάνη, η Πόλη του Μεξικό και η Σεβίλλη στην Ισπανία είναι οι νέες καταχωρήσεις.

Οι κορυφαίες πόλεις του κόσμου για το 2014 είναι:

10. Νέα Ορλεάνη
9. Πόλη του Μεξικό
8. Βαρκελώνη
7. Σεβίλλη, Ισπανία
6. Κωνσταντινούπολη
5. Ρώμη
4. Siem Reap, Καμπότζη
3. Φλωρεντία, Ιταλία
2. Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα
1. Κιότο, Ιαπωνία

πηγή:news.gr