Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014 10:05

Διεθνής διάκριση για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Με συνεχείς αλλαγές και προσαρμογή στις εκάστοτε συνθήκες, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατακτά τη μία διάκριση μετά την άλλη. Η Air Transport Research Society απένειμε στον ΔΑΑ το πρώτο βραβείο αποτελεσματικότητας στην Ευρώπη στην κατηγορία του, σύμφωνα με το Global Annual Benchmarking Report, την ετήσια έρευνα που προσμετρά την αποτελεσματικότητα σχεδόν 200 εμπορικών αεροδρομίων στον κόσμο.

Με αφορμή τη διάκριση αυτή του αεροδρομίου της Αθήνας, επικεφαλής του ΔΑΑ Γιάννης Παράσχης, δήλωσε:

«Η διάκριση έρχεται σε ένα περιβάλλον που σημαδεύτηκε από σημαντικές προκλήσεις, επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς και ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Με γερές βάσεις, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών κατάφερε, παρά τις αντιξοότητες, να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της αεροπορικής αγοράς, να προστατέψει το επιχειρηματικό μοντέλο του και να συνεχίσει να παράγει αξία για τους συμμετόχους και την ελληνική οικονομία. Με στοχευμένες προσπάθειες προς την κατεύθυνση του περιορισμού των απωλειών σε κίνηση και έσοδα, σε συνδυασμό με τον εξορθολογισμό των λειτουργικών εξόδων, ο ΔΑΑ κατάφερε να εμφανίσει υγιή κερδοφορία χωρίς εκπτώσεις στην παροχή υπηρεσιών με υψηλή σχέση τιμής- ποιότητας. Πιστεύουμε ότι το στοιχείο που επιτρέπει σε έναν οργανισμό να ξεπεράσει τις δυσκολίες είναι κυρίως η ικανότητα να αλλάζει συνεχώς και να προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες, ώστε να γίνεται ακόμα πιο αποτελεσματικός και παραγωγικός».

Οι νικητές των βραβείων αποτελεσματικότητας για το 2014 είναι για αεροδρόμια άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, για αεροδρόμια μικρότερου/μεσαίου μεγέθους το «Ελ. Βενιζέλος», για αεροδρόμια στη Βόρεια Αμερική το Hartsfield- Jackson της Ατλάντα, για αεροδρόμια της Ασίας το Busan-Gimhae International Airport στην Κορέα και για αεροδρόμια στην Ωκεανία το αεροδρόμιο του Σίδνεϊ.