Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014 00:00

Top 10 παραλίες για αξέχαστες βουτιές στη Σέριφο

Φέτος το καλοκαίρι σε πολλές φιλικές συζητήσεις έχω ακούσει το νησί Σέριφο. Για το πρώτο πράγμα για το οποίο φημίζεται αυτό το νησί είναι οι παραλίες. Κρυστάλλινα καταγάλανα νερά και υπέροχες αμμουδιές με χρυσή άμμο. Σύμφωνα με τους κατοίκους το νησί διαθέτει μαγνητικά παιδιά που σε έλκους ή σε απωθούν. Αυτό που μένει είναι να επισκεφθείτε τη Σέριφο και να δείτε αν τελικά σας απωθεί ή όχι. Εμείς σας προτείνουμε τις 10 καλύτερες παραλίες που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείτε.

1. Λιβαδάκια: Μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού με υπέροχη αμμουδιά και μεγάλα καταπράσινα δέντρα για να χαλαρώσετε κάτω από αυτά.



2. Αυλόμωνας: Βρίσκεται κοντά στο λιμάνι. Μην σας τρομάζει τα νερά είναι πολύ καθαρά και είναι η μόνη οργανωμένη παραλία του νησιού.



3. Άγιος Σώστης: Θα χρειαστείτε περίπου 15 λεπτάκια για να φτάσετε σε αυτόν τον μαγικό κολπίσκο και να απολαύσετε το μπάνιο σας. Εκεί θα δείτε και το κατάλευκο εκκλησάκι του Αγιου Σώστη.



4. Ψιλή Άμμος: Βρίσκεται βόρεια του νησιού και εκεί θα δείτε πραγματικά τι σημαίνει χρυσή άμμος. Εκεί θα βρείτε και ένα ταβερνάκι στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας και παραδοσιακά μεζεδάκια.



5. Πλατύς Γιαλός: Βρίσκεται και αυτή στο βόρειο κομμάτι του νησιού και είναι ένας κλειστός κόλπος με υπέροχα καταγάλανα νερά.



6. Αβεσσαλός: Είναι το πιο ωραίο σημείο να απολαύσετε το μπάνιο σας αλλά και το ηλιοβασίλεμα. Αν είστε λάτρεις του ψαρέματος τότε είναι το ιδανικό μέρος για να εξασκήσετε το χόμπι σας.

7. Βάγια: Εξαιρετική παραλία  που συνδυάζει άμμο και βότσαλο. Διαθέτει καταγάλανα νερά και σίγουρα είναι ένα ωραίο μέρος για να χαλαρώσετε.



8. Καλό Αμπέλι: Θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσει κανείς ως η παραλία της απόλυτης ηρεμίας. Είναι το ιδανικό μέρος για αυτούς που αναζητούν την απόλυτη χαλάρωση. Διαθέτει άμμο και ψιλούς βράχους και είναι ότι πρέπει για να ξεφύγετε από την καθημερινότητα.



9. Συκαμιά: Διαθέτει εντυπωσιακά βαθυγάλανα νερά με άμμο και μικρό βοτσαλάκι. Εκεί θα βρείτε μεγάλα δέντρα για να χαλαρώσετε κάτω από αυτά.



10. Γάνεμα:  Είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού και διαθέτει άμμο και βότσαλο. Εκεί θα βρείτε και ένα μικρό ταβερνάκια για να τσιμπήσετε μικρά μεζεδάκια.