Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014 10:54

Πώς θα είναι τα αεροπορικά ταξίδια το 2024

Αν έχετε κουραστεί από τους συνεχείς ελέγχους ασφαλείας στα αεροδρόμια, τις μεγάλες ουρές στα εκδοτήρια καρτών επιβίβασης και τα άβολα καθίσματα των αεροπλάνων, κάντε υπομονή, έρχεται τι ταξίδι του μέλλοντος!

Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα skyscanner.net κυκλοφόρησε την τελευταία της έρευνα σχετικά με το μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών και τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν.

Πάνω από 50 εμπειρογνώμονες του ταξιδιού συνεργάστηκαν για να παρουσιάσουν μια έκθεση, που παρουσιάζει πως θα είναι τα ταξίδια το 2024. Σε δέκα χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση, τα αεροπορικά ταξίδια θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένα.

Τα γκισέ για το check-in θα έχουν εξαλειφθεί πλήρως και οι επιβάτες θα μπορούν να ελέγχουν και να παρακολουθούν το χρόνο αναμονής μέσω των κινητών συσκευών τους.

Η ασφάλεια θα ενισχυθεί με την χρήση καρτών με βιομετρικά δεδομένα στη θέση των διαβατηρίων και τα σκάνερς θα είναι σε θέση να επεξεργάζονται τα άτομα που περνούν από το αεροδρόμιο, εξασφαλίζοντας ότι οι απαγορευμένες ουσίες θα αφαιρούνται άμεσα, με την ταυτόχρονη μείωση των μακρών ελέγχων ασφαλείας.

Η ανησυχία για τις χαμένες αποσκευές θα ανήκει στο παρελθόν, με προκαθορισμένες, ανιχνευτό ψηφιακές ετικέτες, που θα διαθέτουν όλα τα στοιχεία της πτήσης και τις πληροφορίες προορισμού.

Παράλληλα, τα αεροδρόμια θα αλλάξουν δραστικά και θα περιλαμβάνουν σύγχρονες εγκαταστάσεις, όπως γκαλερί τέχνης, κινηματογράφους 3D, κήπους, ακόμα και κέντρα για γιόγκα.

Οι καινοτομίες κατά τη διάρκεια της πτήσης περιλαμβάνουν τη δυνατότητα συνομιλίας των επιβατών με φίλους και συγγενείς με ένα σύστημα ολογράμματος, που θυμίζει την εφαρμογή του Skype και θα είναι εξοπλισμένο με κορυφαία ηχητικά συστήματα, ενώ τέλος τα καθίσματα θα προσαρμόζονται στο σώμα κάθε ταξιδιώτη, προσφέροντας άνετο ταξίδι.

πηγή:news.gr