Τρίτη, 08 Ιουλίου 2014 10:28

Guardian: Στον τουρισμό το "κλειδί" ανάκαμψης για την Ελλάδα

Guardian: Στον τουρισμό το "κλειδί" ανάκαμψης για την Ελλάδα

Το 2014 αναμένεται να είναι χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα The Guardian, τονίζοντας παράλληλα τη συμβολή του κλάδου στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.  

Βάσει των στοιχείων για τις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις που παρουσίασε ο ΣΕΤΕ, ο φετινός αριθμός επισκεπτών προβλέπεται να αντιστοιχεί σχεδόν δυο φορές στον ελληνικό πληθυσμό, ενώ τα ξενοδοχεία της Αθήνας αναφέρουν αύξηση πληρότητας κατά 25%, στο πρώτο 5μηνο του 2014.  

Όπως τονίζει το έγκριτο μέσο με διεθνή απήχηση, ο ιδιωτικός τομέας αντιλαμβανόμενος τις ανάγκες αποτελεσματικής προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και των καινοτόμων εφαρμογών πρακτικών μάρκετινγκ, δημιούργησε πριν από έναν περίπου χρόνο την Marketing Greece. Μάλιστα, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, η εταιρεία αποτελεί «απάντηση» των φορέων του κλάδου σε θέματα προβολής και προώθησης της Ελλάδας στο εξωτερικό.  

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ και της Marketing Greece, Ανδρέα Ανδρεάδη "Αναθεωρήσαμε τα νούμερα των αφίξεων, στα 19 εκατομμύρια, το οποίο αποτελεί και νέο ρεκόρ για τη χώρα μας. Επίσης είδαμε διψήφια νούμερα αύξησης στις κρατήσεις από χώρες όπως Αμερική, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία".  

"Μέσα σε έναν χρόνο αξιοποιήσαμε τις καλύτερες τεχνολογίες, σχεδιάσαμε και αναπτύξαμε μία, υψηλής ποιότητας και διεθνών προδιαγραφών, δικτυακή πλατφόρμα (το www.discovergreece.com) η οποία είναι διαθέσιμη σε 5 γλώσσες», όπως τόνισε στην εφημερίδα ο
Γενικός Διευθυντής της Marketing Greece,  Ιωσήφ Πάρσαλης, επισημαίνοντας επιπλέον πως «προτεραιότητα μας είναι η προσέλκυση επισκεπτών υψηλών απαιτήσεων, αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να αλλάξουμε αντιλήψεις και να αναβαθμίσουμε ουσιαστικά την ποιότητα (του ελληνικού τουριστικού προϊόντος) που προσφέρει η Ελλάδα".
Δείτε το άρθρο που δημοσιεύτηκε εδώ