Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014 00:00

ΣΕΤΕ: Καταστροφικές για τον τουρισμό οι διακοπές ρεύματος

ΣΕΤΕ: Καταστροφικές για τον τουρισμό οι διακοπές ρεύματος

Με αφορμή καταλήψεις διοικητικών κτηρίων και μονάδων της ΔΕΗ από εργαζόμενούς της, ο ΣΕΤΕ επισημαίνει ότι το ενδεχόμενο πρόκλησης επαναλαμβανόμενων διακοπών, αλλά και ακόμη χειρότερα, γενικευμένου black out, εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, θα είναι καταστροφικό, τόσο για την θετική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, όσο και για τις τοπικές κοινωνίες, τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές.

Σε μία χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, που μπορεί να οδηγήσει την οικονομία μας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης,  οι αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα προκληθούν, μπορεί να ανατρέψουν την εξαιρετικά θετική μέχρι σήμερα πορεία των τουριστικών αφίξεων και εσόδων και τη σημαντική αλληλεπίδρασή τους στο σύνολο των υπόλοιπων τομέων της οικονομίας της χώρας.

Όλες οι πλευρές οφείλουν να δείξουν την αναγκαία αυτοσυγκράτηση και κοινή λογική. Το αναφαίρετο δικαίωμα της απεργίας, δεν μπορεί να καταστρέψει την μοναδική ευκαιρία που δίνει σήμερα ο τουρισμός στην χώρα για έξοδο από την ύφεση.