Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014 09:48

“Ελλάδα, η επιτυχία του καλοκαιριού”

«Ελλάδα, η επιτυχία του καλοκαιριού», είναι ο τίτλος άρθρου στην οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche που αναφέρεται στην φετινή πορεία του ελληνικού τουρισμού. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τους μεγάλους τουριστικούς ομίλους οι οποίοι προχωρούν σε έναν ενδιάμεσο απολογισμό για το φετινό καλοκαίρι με την Ελλάδα να επιστρέφει ξανά στις προτιμήσεις τον Γερμανών τουριστών.

Όπως σημειώνει πολύ χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τουριστικού ομίλου TUI Κρίστιαν Κλέμενς, οι τουριστικοί προορισμοί στην Πελοπόννησο σπάνε ρεκόρ. Το θετικό κλίμα επιβεβαιώνει ο τουριστικός όμιλος TUI  της Γερμανίας, ο οποίος αναμένεται να φέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα 400.000 τουρίστες.

Την ίδια εικόνα παρουσιάζει και ο Thomas Cook. Μπορεί  η ισπανική Μαγιόρκα να παραμένει ο δημοφιλέστερος προορισμός, ωστόσο   από πίσω έρχονται Τουρκία και Ελλάδα.

Για φέτος το καλοκαίρι η Κως και η Κέρκυρα αποτελεί την απόλυτη τάση για τον Thomas Cook ενώ λόγω της ζήτησης μάλιστα ο όμιλος επιμήκυνε την φετινή τουριστική περίοδο κατά τρεις εβδομάδες, προσφέροντας τουριστικά πακέτα μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου.