Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014 09:56

ΣΕΤΕ: Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το διάστημα Ιανουαρίου–Μαΐου 2014

Αύξηση κατά 20,4% (500.000 επιπλέον αφίξεις εξωτερικού) παρουσίασαν οι αφίξεις ξένων τουριστών το διάστημα Ιανουαρίου–Μαΐου 2014 συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.Η παραπάνω αύξηση ενισχύει την επίτευξη του στόχου για 19 εκατ. διεθνείς αφίξεις το 2014.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι, εξαιρώντας μεμονωμένες περιπτώσεις, η αύξηση της μέσης τιμής δωματίου παραμένει, στο σύνολο του κλάδου, οριακή παρά την θεαματικά αυξημένη ζήτηση, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, Μαΐου 2014.

 Αξίζει να επισημανθεί η συνεχιζόμενη αύξηση των αφίξεων της Αθήνας, όπου σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία παρατηρείται για τον μήνα Μάιο αύξηση 30,4% και για το πεντάμηνο 34,4% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2013, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση του ΣΕΤΕ για 750.000 επιπλέον αφίξεις φέτος στην πρωτεύουσα της χώρας.

Στην ενίσχυση της θετικής εικόνας της Αθήνας, έχουν συμβάλλει οι δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Επιπλέον, ο ΣΕΤΕ τους τελευταίους 3 μήνες, μέσω της MarketingGreece, έχει υλοποιήσει ενέργειες στοχευμένης δημοσιότητας σε βασικές αγορές στόχους όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ρωσία καθώς και η ευρύτερη Ευρώπη και η Αμερική, με θετική κάλυψη της Αθήνας από υψηλής αξίας ΜΜΕ όπως ΤheNewYorkTimes, TheWallStreetJournal, TheFinancialTimes, Forbes, TheSundayTimesTravelMagazine και TheIndependent. Είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι η MarketingGreece έχει υλοποιήσει εκτενές πλάνο φιλοξενίας ξένων δημοσιογράφων και bloggers, παρουσιάζοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η Αθήνα σε επίπεδο MICE, κοντινών προορισμών «ήλιου & θάλασσας» και προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών. Υπολογίζεται ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες έχουν δημιουργήσει διαφημιστική αξία άνω των 3 εκατ. Ευρώ.