Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2024 08:48

Time Out: Η Κάρπαθος στους 24 πιο υποτιμημένους προορισμούς του κόσμου

Time Out: Η Κάρπαθος στους 24 πιο υποτιμημένους προορισμούς του κόσμου
Shutterstock

Μια λίστα με τους 24 πιο «υποτιμημένους» προορισμούς του κόσμου παρουσιάζει το γνωστό περιοδικό Time Out και προτείνει στους αναγνώστες του να τους ανακαλύψουν.

Τα μέρη που επέλεξαν οι δημοσιογράφοι και οι συνεργάτες του Time Out από όλο τον κόσμο, καλύπτουν κάθε γούστο καθώς περιλαμβάνουν από μικρά νησιά μέχρι άγνωστες πόλεις που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από διασημότερους προορισμούς. Ανάμεσά τους βρίσκεται κι ένα πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων: η Κάρπαθος.

Πολλοί είναι οι λόγοι για να επισκεφθεί κανείς την Κάρπαθο. Η ηρεμία, οι παρθένες παραλίες, το καλό φαγητό και τα γραφικά χωριά γεμάτα παραδόσεις, είναι μερικοί από αυτούς.

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων θα σας γοητεύσει με τις αντιθέσεις και την άγρια ομορφιά του.

Όπως αναφέρει το Time Out, «ενώ οι τουρίστες συρρέουν για να δουν το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη ή τις χρυσές αμμουδιές της Μυκόνου, οι Έλληνες ταξιδιώτες που γνωρίζουν κάτι παραπάνω, παίρνουν το πλοίο από τη Ρόδο για την Κάρπαθο. Κάντε το ίδιο και θα βρεθείτε να χαλαρώνετε σε σχεδόν ερημικές παραλίες με παρθένα νερά στις οποίες συχνάζουν μεσογειακές φώκιες. Απολαύστε το τοπικό φαγητό στις ταβέρνες της Ολύμπου, ενός ορεινού χωριού που μοιάζει να έχει σταματήσει στο χρόνο, όπου οι γυναίκες φορούν ακόμη πολύχρωμες παραδοσιακές στολές».

Η Κάρπαθος βρίσκεται σύμφωνα με το travelgo στην 14η θέση της λίστας του Time Out με τους 24 πιο υποτιμημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου. Στην πρώτη θέση φιγουράρει η μικρή πόλη Filandia στην Κολομβία, ενώ στις επόμενες θέσεις βρίσκουμε τη νότια Τυνησία και το Σάο Σεμπαστιάο της Βραζιλίας.

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr