Τετάρτη, 15 Μαϊος 2024 08:40

European Best Destinations: 5 ελληνικές παραλίες στις 15 πιο όμορφες της Ευρώπης (pics)

European Best Destinations: 5 ελληνικές παραλίες στις 15 πιο όμορφες της Ευρώπης (pics)
Shutterstock, Canal d'Amour

Η ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations παρουσιάζει τις καλύτερες παραλίες για το φετινό καλοκαίρι, όπως ψηφίστηκαν από χιλιάδες ταξιδιώτες απ΄ όλο τον κόσμο.

Από άγριας ομορφιάς, «κρυφούς» κολπίσκους μέχρι εντυπωσιακές χρυσαφένιες αμμουδιές, για ρομαντικές αποδράσεις, οικογενειακές εξορμήσεις ή μοναχικούς ταξιδιώτες, οι επιλογές του European Best Destinations έχουν κάτι για κάθε τύπο ταξιδιώτη.

Η λίστα έχει έντονο ελληνικό χρώμα, καθώς η χώρα μας εκπροσωπείται με 5 παραλίες από το Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Στην τέταρτη θέση της λίστας φιγουράρει το Canal d’ Amour ή αλλιώς Κανάλι της Αγάπης στο Σιδάρι της Κέρκυρας. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά και πολυφωτογραφημένα σημεία του νησιού. Η παραλία περιβάλλεται από ασυνήθιστους σχηματισμούς ψαμμίτη που διαμορφώνουν ένα μακρύ, στενό κανάλι στο οποίο οφείλει το όνομά της. Ο μύθος θέλει όσα ζευγάρια κολυμπήσουν σε αυτό το κανάλι να μείνουν για πάντα ερωτευμένα ή όσοι καταφέρουν και κολυμπήσουν μέχρι την τελευταία άκρη του να βρουν τον έρωτα της ζωής τους.

Στην πέμπτη θέση συναντάμε άλλη μία παραλία της Κέρκυρας, το Πόρτο Τιμόνι. Η παραλία αυτή βρίσκεται κάτω από το χωριό Αφιώνας, στο βορειοδυτικό τμήμα της Κέρκυρας και δεν είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο. Στην ουσία πρόκειται για δύο διαφορετικές παραλίες που χωρίζονται από μια στενή λωρίδα γης. «Πάρτε μαζί σας καλά παπούτσια γιατί χρειάζεται πεζοπορία για να φτάσετε» συμβουλεύει το EBD σύμφωνα με το travelgo.

Στην όγδοη θέση βρίσκεται ο κόλπος του Αγίου Παύλου στους πρόποδες της Ακρόπολης της Λίνδου, στα νοτιοανατολικά της Ρόδου. Πρόκειται για ένα μαγευτικό μέρος, με κρυστάλλινα νερά, ακτή καλυμμένη με άμμο και βότσαλο και βράχια κατάλληλα για βουτιές. Η παραλία διαθέτει ξαπλώστρες, μπαρ και εστιατόρια.

Στην ενδέκατη θέση μία παραλία που δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα: το παραδεισένιο Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα. Κάθετοι λευκοί βράχοι και καταγάλανα διαυγή νερά συνθέτουν το σκηνικό σε αυτή την ξακουστή παραλία που φιγουράρει σταθερά σε λίστες με τις ωραιότερες της Ελλάδας και της Μεσογείου.

Η πανέμορφη παραλία Βάι με τη λεπτή άμμο και τα κρυστάλλινα νερά βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης, περίπου 24 χλμ. ανατολικά της Σητείας. Αυτό που κάνει αυτό το μέρος μοναδικό είναι το πλούσιο φοινικόδασος που εκτείνεται μέχρι την παραλία, δημιουργώντας ένα εξωτικό και άκρως εντυπωσιακό τοπίο. «Τα κρυστάλλινα νερά, πλούσια σε ψάρια, οι φυσικές ομπρέλες από φοινικόφυλλα, η φύση μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι και ο κρητικός ήλιος είναι όλα τα συστατικά που χρειάζονται για ονειρεμένες διακοπές», γράφει το EBD.

Αναλυτικά, οι καλύτερες παραλίες της Ευρώπης που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος το 2024 σύμφωνα με το European Best Destinations είναι οι εξής:  Ghajn Tuffieha Bay - Μάλτα, Monte Clerigo - Πορτογαλία, Oludeniz - Τουρκία, Canal d’ Amour - Ελλάδα, Πόρτο Τιμόνι - Ελλάδα, Las Teresitas - Ισπανία, Odeceixe - Πορτογαλία, Άγιος Παύλος - Ελλάδα, As Catedrais - Ισπανία, Calpe - Ισπανία, Πόρτο Κατσίκι - Ελλάδα, Scialara - Ιταλία, Grado - Ιταλία, Ksamil - Αλβανία, Βάι - Ελλάδα.

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr