Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 13:32

Οι 10 παραλίες με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο - 5 ελληνικά, «κρυμμένα διαμάντια» στη λίστα (pics)

Οι 10 παραλίες με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο - 5 ελληνικά, «κρυμμένα διαμάντια» στη λίστα (pics)
Φωτογραφία: nikos.tsiak - Μπούκα

Στις παραλίες με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο «φιγουράρει» η Μπούκα στη Μεσσήνη, σύμφωνα με μια νέα κατάταξη από την εταιρεία ενοικίασης βίλας CV Villas.

Για να καταλήξουν στην σχετική κατάταξη, οι ερευνητές συνέταξαν μια μακρά λίστα με τις πιο δημοφιλείς και πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο. Στη συνέχεια, ακολούθησε η χρωματική ανάλυση, η οποία περιλάμβανε λήψη μη επεξεργασμένων εικόνων των παραλιών από τους χάρτες της Google, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο σταγονόμετρου χρώματος για τον προσδιορισμό της ακριβούς απόχρωσης του νερού και διασταύρωση αυτής της απόχρωσης με την επίσημη, πιο μπλε απόχρωση του μπλε (YInMn Blue). Μέσω της ανάλυσης αυτής, προέκυψε πως η παραλία Pasqyra, ή αλλιώς Mirror Beach, στην Αλβανία, έχει τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο. Βρίσκεται κοντά στους Αγίους Σαράντα και στο Εξαμίλι.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΕΚΑΔΑ

Σύμφωνα με το cvvillas.com, η Ελλάδα κυριαρχεί στη λίστα, καταλαμβάνοντας 5 από τις 10 πρώτες θέσεις με παραλίες που δεν είναι από τις πιο γνωστές της χώρας μας, αποτελώντας ωστόσο «κρυμμένα διαμάντια». Ειδικότερα, στη δεύτερη θέση φιγουράρει η απέραντη αμμώδης παραλία της Μπούκας στη Μεσσήνη και στην τρίτη η Κασσιόπη στην Κέρκυρα. Λίγο πιο κάτω, την έκτη θέση καταλαμβάνει η Παραλία Βούλισμα στην Κρήτη. Η παραλία Βούλισμα βρίσκεται στον δεύτερο κόλπο του Ίστρου στον Άγιο Νικόλαο και είναι γνωστή ως «Χρυσή Άμμος». Στην 7η θέση βρίσκεται η Παραλία Φωκί (ή Φώκι) στην Κεφαλονιά, λίγα λεπτά μακριά από το κοσμοπολίτικο Φισκάρδο. Πρόκειται για μια μικρή αλλά πολύ γοητευτική παραλία, εύκολα προσβάσιμη, με εκπληκτικά κρυστάλλινα νερά και βότσαλο. Τέλος, στην 9η θέση βρίσκεται ο Ομπρός Γιαλός ή (Ομπροσγιαλός), επίσης στην Κρήτη, στον Νομό Χανίων. Είναι ένας βραχώδης κόλπος με ήρεμα, καταγάλανα, βαθιά νερά.

«Είτε είστε λάτρης της κολύμβησης είτε απλώς λατρεύετε τα ειδυλλιακά τοπία, δεν υπάρχει τίποτα τόσο όμορφο όσο μια παραλία περιτριγυρισμένη από εκτυφλωτικά μπλε νερά», αναφέρει σε αναδημοσίευση του άρθρου το περιοδικό Time Out.

Αυτές είναι οι 10 παραλίες της Ευρώπης με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο:

Pasqyra (Mirror Beach), Αλβανία

Μπούκα (Long Beach), Ελλάδα

Κασσιόπη, Ελλάδα

Plage de la Vernette, Γαλλία

Καπούτα, Τουρκία

Βούλισμα, Ελλάδα

Φωκί, Ελλάδα

Praia do Carvalho, Πορτογαλία

Ομπρός Γιαλός, Ελλάδα

Los Lances Beach, Ισπανία

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr