Κυριακή, 06 Αυγούστου 2023 08:10

Travel+Leisure: Οι 15 καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για το 2023 (pics)

Travel+Leisure: Οι 15 καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για το 2023 (pics)
Φωτό: KEREM UZEL/TRAVEL + LEISURE

Tις δικές του λίστες με τα καλύτερα μέρη της χρονιάς δημοσιεύει κάθε χρόνο το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure (World’s Best Awards), βάσει ψηφοφορίας των αναγνωστών του.

Περίπου 165.000 ταξιδιώτες συμμετείχαν φέτος στην έρευνα και ψήφισαν, μεταξύ άλλων, τις αγαπημένες τους πόλεις στην Ευρώπη με κριτήρια τα αξιοθέατα, τον πολιτισμό, τη φιλοξενία, το φαγητό και τις επιλογές για ψώνια.

Δείτε παρακάτω ποιες πόλεις ξεχώρισαν:

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία (σκορ: 90.23)

H Κωνσταντινούπολη συγκέντρωσε συνολικό σκορ 90.23 και βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του Travel + Leisure. Ένας αναγνώστης είπε ότι είναι μια «όμορφη πόλη που έχει τόσα πολλά να προσφέρει», ενώ σε άλλον άρεσε ότι είναι μια πόλη «που είναι ιδανική για όλα τα budget».

Φλωρεντία, Ιταλία (σκορ: 89.48)

«Η αγαπημένη μου πόλη στην Ιταλία, και ίσως στον κόσμο», ανέφερε ένας ψηφοφόρος, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Φλωρεντία είναι ιδανικός προορισμός για κάθε εποχή. «Τέχνη, φαγητό και πολιτισμός παγκόσμιας κλάσης στην καρδιά της Τοσκάνης».

Ρώμη, Ιταλία (σκορ: 88. 91)

Η Ρώμη δεν θα μπορούσε να αφήσει τη Φλωρεντία να είναι η μόνη ιταλική πόλη στην πρώτη πεντάδα. Οι προτάσεις των αναγνωστών του Travel + Leisure για περιηγήσεις στην «Αιώνια Πόλη» περιλαμβάνουν το Κολοσσαίο, τα Ισπανικά Σκαλιά, τη Ρωμαϊκή Αγορά, το Βατικανό, το Τραστέβερε και τη Βίλα Μποργκέζε.

Λισαβόνα, Πορτογαλία (σκορ: 88.62)

«Η Λισαβόνα είναι ένα κρυμμένο στολίδι», είπε ένας αναγνώστης του T+L. «Όμορφη πόλη. Φανταστικά ψώνια. Νόστιμο φαγητό. Πολύ φιλικοί άνθρωποι».

Πόρτο, Πορτογαλία (σκορ: 88.09)

Ένας αναγνώστης του T+L οδήγησε από τη Λισαβόνα στο Πόρτο και είπε, «το ίδιο το ταξίδι με το αυτοκίνητο ήταν απόλαυση. Η στάση σε όλες τις μικρές πόλεις στο ενδιάμεσο ήταν μια καταπληκτική εμπειρία». Ο ίδιος αναγνώστης είπε ότι γοητεύτηκε από «το φαγητό, τις περιηγήσεις στο λιμάνι και τη θέα στον ποταμό Douro».

Σεβίλλη, Ισπανία (σκορ: 87.83)

Οι αναγνώστες του T+L ενθουσιάστηκαν με τη Σεβίλλη επειδή είναι μια σχετικά μικρή πόλη που είναι εξαιρετικά εύκολο να μετακινηθείς. Ένα ταξιδιώτης πρόσθεσε «οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί και τα εστιατόρια εκπληπτικά», ενώ ένας άλλος θαυμαστής αποκάλεσε τη Σεβίλλη «το στολίδι της Ανδαλουσίας».

Λιουμπλιάνα, Σλοβενία (σκορ: 87.82)

Η πρωτεύουσα της Σλοβενίας είναι σταθερά φαβορί για τις λίστες του T+L, κερδίζοντας μια θέση στο top 10 με τις καλύτερες πόλεις της Ευρώπης τα τελευταία δύο χρόνια.

Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία (σκορ: 87.79)

Όπως αναφέρει ένας ταξιδιώτης, «το Σαν Σεμπαστιάν είναι μια από τις αγαπημένες μου πόλεις στον κόσμο. Είναι όμορφο και έχει κάτι για όλους: μεσαιωνική πόλη, παραλίες, τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο, πολιτισμό, wine bars και επιλογές για κοντινές εκδρομές».

Πράγα, Τσεχία (σκορ: 87.79)

«Η αρχιτεκτονική ήταν εκπληκτική», είπε ένας ψηφοφόρος του World’s Best Awards. «Το φαγητό ήταν νόστιμο, η πόλη εύκολη να την περπατήσεις, οι άνθρωποι φιλικοί και το μέρος πολύ καθαρό και καλά συντηρημένο. Ανυπομονώ να επιστρέψω».

Βαρκελώνη, Ισπανία (σκορ: 87.66)

Οι αναγνώστες του T+L λατρεύουν τη Βαρκελώνη για το πάρκο Güell και τη Σαγράδα Φαμίλια του Αντόνι Γκαουντί, τα υπαίθρια εστιατόρια που πλαισιώνουν τη Las Ramblas και το πόσο βολική είναι σαν αφετηρία για εκδρομές σε άλλες μικρότερες ισπανικές πόλεις.

Σάλτσμπουργκ, Αυστρία (σκορ: 87.53)

Το Σάλτσμπουργκ φέτος βρέθηκε σε υψηλότερη θέση από τη Βιέννη. Η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη στην Αυστρία συνδυάζει μοναδικά το παλιό με το νέο.

Εδιμβούργο, Σκωτία (σκορ: 87.32)

Οι αναγνώστες του T+L λένε ότι υπάρχει πάντα κάτι να ανακαλύψεις στο Εδιμβούργο, είτε είναι η δεύτερη φορά που το επισκέπτεσαι είτε η 22η.

Μαδρίτη, Ισπανία (σκορ: 87.28)

Η ισπανική πρωτεύουσα φιγουράρει στην 13η θέση της λίστας. Η Plaza Mayor, το «Χρυσό Τρίγωνο» με τα διασημότερα μουσεία της πόλης και οι πολλές επιλογές για φαγητό και ψώνια κάνουν τη Μαδρίτη έναν από τους top ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης.

Μπορντό, Γαλλία (σκορ: 86.96)

Χτισμένο στις όχθες του Γκαρόν, στη νοτιοδυτική Γαλλία, το Μπορντό είναι μια πόλη συνώνυμη του καλού κρασιού. Οι αναγώστες του T+L ξεχώρισαν επίσης την «κλασική αρχιτεκτονική» και την «όμορφη κεντρική πλατεία».

Βιέννη, Αυστρία (σκορ: 86.74)

Η Βιέννη, που φέτος βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης του Economist Intelligence Unit, με τις πιο ευχάριστες πόλεις για να ζει κανείς, είναι το μέρος όπου η γοτθική αρχιτεκτονική συναντά το μεταμοντέρνο ντιζάιν, σύμφωνα με το T+L. Η πόλη έχει γοητευτικά μπαρ που σερβίρουν αυστριακά κρασιά, εξαιρετικά μουσεία τέχνης και ένα «εξαιρετικό σύστημα μεταφοράς που διευκολύνει τη μετακίνηση», σύμφωνα με έναν αναγνώστη του T+L.

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr