Κυριακή, 16 Ιουλίου 2023 08:25

Travel+Leisure: Τρία ελληνικά νησιά στα 25 καλύτερα του κόσμου (pics)

Travel+Leisure: Τρία ελληνικά νησιά στα 25 καλύτερα του κόσμου (pics)
Πάρος (πηγή: Shutterstock)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure δημοσίευσε τις λίστες του με τα καλύτερα της χρονιάς (World’s Best Awards), βάσει ψηφοφορίας των αναγνωστών του.

Περίπου 165.000 ταξιδιώτες ψήφισαν λαμβάνοντας υπόψη τους τις δραστηριότητες, τα αξιοθέατα, τη φυσική ομορφιά, τις παραλίες, το φαγητό και τη φιλοξενία των ντόπιων.

Η Ελλάδα έχει για ακόμη μία χρονιά δυναμική παρουσία στα συγκεκριμένα βραβεία. Τρία ελληνικά νησιά καταφέραν να διακριθούν και να μπουν στη λίστα με τα 25 καλύτερα του κόσμου (Best Islands in the World), αναφέρει το travelgo.

Σύμφωνα με τους αναγνώστες του Travel + Leisure, η Πάρος είναι το 11ο καλύτερο νησί στον κόσμο για το 2023.

Το κυκλαδίτικο νησί κατάφερε να συγκεντρώσει 92,47 βαθμούς (με άριστα το 100). «Φωλιασμένη στην καρδιά των Κυκλάδων, η Πάρος προσφέρει έναν τέλειο συνδυασμό από γραφικά τοπία, ειδυλλιακές παραλίες, μαγευτικά χωριά και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά», αναφέρει το διάσημο περιοδικό για την Πάρο.

Η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα βρέθηκαν στην 19η θέση της λίστα με βαθμολογία 90,67.

«Η Ρόδος, γνωστή ως το "Νησί των Ιπποτών", είναι γεμάτη ιστορία, με τη μεσαιωνική πόλη της, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, να παρουσιάζει αρχαία ερείπια, οχυρά τείχη και μεγαλειώδη αρχιτεκτονική. Πέρα από την ιστορία, η Ρόδος προσφέρει εκπληκτικές παραλίες, όπως αυτές στο Φαληράκι και τη Λίνδο. Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να εξερευνήσουν τα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων - το καθένα έχει τη δική του μοναδική γοητεία».

Στην 25 θέση της λίστας φιγουράρει η Σαντορίνη, η οποία συγκέντρωσε βαθμολογία 89,51. «Με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, το ηφαιστειογενές νησί φιλοξενεί πολλά γραφικά χωριά όπως η Οία, τα Φηρά και το Ημεροβίγλι.

Ένας αναγνώστης του T+L παρατήρησε ότι το νησί έχει "όμορφα ηλιοβασιλέματα" και "υπέροχη θέα", καθώς και εξαιρετικό φαγητό και φιλικούς κατοίκους», γράφει το Travel + Leisure.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη λίστα του περιοδικού με τα 15 καλύτερα νησιά της Ευρώπης, η Πάρος, η Ρόδος και η Σαντορίνη καταλαμβάνουν την 3η, την 5η και την 8η θέση αντίστοιχα. Η συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνει αρκετά ελληνικά νησιά. Συγκεκριμένα, ανάμεσα στα 15 καλύτερα νησιά της Ευρώπης για το 2023, συναντάμε επίσης τη Μήλο στην 9η θέση, την Κρήτη στην 11η θέση, τη Μύκονο στην 13η θέση και την Κέρκυρα και τα νησιά του Ιονίου στην 14η θέση.

Αυτό είναι το top 10 με τα καλύτερα νησιά του κόσμου για το 2023, όπως διαμορφώθηκε από τις ψήφους των αναγνωστών του Travel + Leisure:

1. Νησιά Great Barrier Reef, Αυστραλία

2. Μαλδίβες

3. Μπαλί, Ινδονησία

4. Μαδέρα, Πορτογαλία

5. Πουκέτ, Ταϊλάνδη

6. Skye and the Hebrides, Σκωτία

7. Κο Σαμούι, Ταϊλάνδη

8. Δομινίκα

9. Λανγκάουι, Μαλαισία

10. Μπορακάι, Φιλιππίνες

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr