Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 08:57

Tripadvisor: H Κρήτη δεύτερος καλύτερος προορισμός στον κόσμο για φαγητό (pics)

Tripadvisor: H Κρήτη δεύτερος καλύτερος προορισμός στον κόσμο για φαγητό (pics)
Φωτογραφία instagram: greeceintrips

Tους καλύτερους προορισμούς για το 2023 έδωσε στη δημοσιότητα το Tripadvisor, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών-χρηστών της πλατφόρμας.

Για ακόμη μια χρονιά, τα ελληνικά νησιά είχαν την τιμητική τους στα βραβεία Travellers’ Choice του Tripadvisor. Μεγάλη είναι η διάκριση για την Κρήτη, η οποία αναδείχθηκε ως ο δεύτερος καλύτερος προορισμός στον κόσμο για φαγητό, ενώ κατέκτησε την 7η θέση στη γενική λίστα με τους 25 πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως, αφήνοντας πίσω της αρκετές διάσημες πόλεις και νησιά.

Η Κρήτη βρίσκεται για ακόμη μια χρονιά ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των χρηστών της πλατφόρμας. Φέτος, μάλιστα, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη λίστα με τους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Ένα βασικό κομμάτι της ταξιδιωτικής εμπειρίας που προσφέρει η Κρήτη είναι χωρίς αμφιβολία η κουζίνα της, η οποία είναι γνωστή παγκοσμίως. Τα λιτά φαγητά που θα γευτείτε στις ταβέρνες του νησιού είναι μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία. Από το διάσημο ελαιόλαδο και την πιστοποιημένη γραβιέρα μέχρι το πεντανόστιμο κρέας και τη μεθυστική τσικουδιά, τα προϊόντα της κρητικής γης είναι απλά μοναδικά.

Αν το καλό φαγητό αποτελεί για εσάς προτεραιότητα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας, τότε δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στη λίστα με τους 10 καλύτερους προορισμούς στον κόσμο για καλοφαγάδες, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των χρηστών του Tripadvisor.

1. Ρώμη, Ιταλία

2. Κρήτη, Ελλάδα

3. Ανόι, Βιετνάμ

4. Φλωρεντία, Ιταλία

5. Παρίσι, Γαλλία

6. Βαρκελώνη, Ισπανία

7. Λισαβόνα, Πορτογαλία

8. Νάπολη, Ιταλία

9. Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα

10. Τζαμάικα

Tripadvisor: Κι άλλες ελληνικές διακρίσεις για το 2023

Κάθε χρόνο, το Tripadvisor συγκεντρώνει όλες τις κριτικές, τις βαθμολογίες και τα αποθηκευμένα μέρη που μοιράζονται οι ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο σε διάστημα ενός έτους και χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να αναδείξει ό,τι καλύτερο υπάρχει σε διάφορες κατηγορίες.

Η Κρήτη δεν είναι η μόνη ελληνική παρουσία στα φετινά βραβεία του Tripadvisor. Τα βραβεία ανέδειξαν επίσης την Αθήνα ως τον τρίτο καλύτερο πολιτιστικό προορισμό στον κόσμο. H Ρόδος και η Σαντορίνη κατέκτησαν την 12η και την 15η θέση αντίστοιχα στη λίστα με τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη. Τέλος, η Ζάκυνθος διακρίθηκε στην κατηγορία Καλύτεροι Προορισμοί για Φυσικά Τοπία, καταλαμβάνοντας την 17η θέση ανάμεσα σε 25 προορισμούς απ΄ όλο τον κόσμο.

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr