Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 08:50

New York Times: Τα Μέθανα στη λίστα με τους προορισμούς που αξίζει να επισκεφθεί κανείς το 2023 (pics)

New York Times: Τα Μέθανα στη λίστα με τους προορισμούς που αξίζει να επισκεφθεί κανείς το 2023 (pics)
Φωτογραφία instagram: wild_heart_andreea

Οι New York Times δημοσίευσαν μια λίστα με 52 μέρη για ταξίδια για το 2023, επιλέγοντας προορισμούς που φημίζονται για την κουζίνα τους, την κουλτούρα τους ή τη φυσική ομορφιά τους.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα μέρος της Ελλάδας - έκπληξη, τα Μέθανα, τα οποία φιγουράρουν στην 39η θέση ανάμεσα σε 52 μέρη από όλο τον κόσμο.

Η χερσόνησος των Μεθάνων βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Πελοποννήσου και είναι γνωστή για τα λουτρά της και το ηφαίστειο στο χωριό Καμένη Χώρα. Απέχει μόλις δύο ώρες από την Αθήνα (με ferry boat από τον Πειραιά, αλλά και οδικώς μέσω Κορίνθου-Επιδαύρου) και είναι ένα από τα παλαιότερα θέρετρα του Αργοσαρωνικού. 

«Αν και σε μεγάλο βαθμό άγνωστη στους τουρίστες, η περιοχή εξελίσσεται σταδιακά, εν μέρει χάρη στην αυξανόμενη δημοτικότητά της ως προορισμός για πεζοπορία», αναφέρουν οι New York Times. «Τα τελευταία χρόνια, ομάδες ντόπιων έχουν καταφέρει να ανοίξουν ξανά και να χαρτογραφήσουν παλιές διαδρομές, κάποιες από τις οποίες χρονολογούνται από τη μυκηναϊκή εποχή, δημιουργώντας μονοπάτια πεζοπορίας που προσελκύουν τουρίστες από όλο τον κόσμο», σημειώνει το δημοσίευμα. «Οι επισκέπτες σε αυτή την ηφαιστειακή χερσόνησο μπορούν επίσης να απολαύσουν πολλές ιαματικές πηγές, η πιο ενδιαφέρουσα από τις οποίες είναι μια αρχαία - και πρόσφατα ανακαινισμένη - γνωστή ως Λουτρά Παυσανία, κοντά στο χωριό Άγιος Νικόλαος», καταλήγει η εφημερίδα.

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr