Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022 08:43

Travel+Leisure: Τρία ελληνικά νησιά στα 25 καλύτερα του κόσμου (pics)

Travel+Leisure: Τρία ελληνικά νησιά στα 25 καλύτερα του κόσμου (pics)
tourist exploring SARAKINIKO beach, MILOS, GREECE. Φωτο: GETTY IMAGES

Το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Travel+Leisure δημοσίευσε τις λίστες του με τα καλύτερα του 2022 (World’s Best Awards), βάσει ψηφοφορίας των αναγνωστών του.

Οι ταξιδιώτες ψήφισαν λαμβάνοντας υπόψη τους τις δραστηριότητες, τα αξιοθέατα, τη φυσική ομορφιά, τις παραλίες, το φαγητό και τη φιλοξενία των κατοίκων.

Η Ελλάδα έχει δυναμική παρουσία στα συγκεκριμένα βραβεία για ακόμη μία χρονιά. Τρία ελληνικά νησιά καταφέραν να διακριθούν και να μπουν στη λίστα με τα 25 καλύτερα του κόσμου (Best Islands in the World). Συγκεκριμένα, η Μήλος κατέλαβε την 4η θέση, η Πάρος την 12η θέση και η Κρήτη την 22η θέση.

Σύμφωνα με τους αναγνώστες του Travel+Leisure, η Μήλος είναι το τέταρτο «καλύτερο νησί στην κόσμο» για το 2022. Το κυκλαδίτικο νησί κατάφερε να συγκεντρώσει 92.50 βαθμούς (με άριστα το 100) από τους αναγνώστες του περιοδικού. Πάνω από 70 παραλίες, τοπία που μοιάζουν σεληνιακά, σπηλιές που αφηγούνται ιστορίες για πειρατές και κρυστάλλινα νερά που αντικατοπτρίζουν καλοκαιρινά όνειρα. Οι εικόνες της Μήλου συναγωνίζονται σε ομορφιά η μία την άλλη.

Η Πάρος βρέθηκε στην 12η θέση με συνολική βαθμολογία 90.62. Παραδοσιακό αλλά και τουριστικό, οικογενειακό και νεανικό, κεφάτο και ήρεμο, αυτό το κυκλαδονήσι έχει κάτι για όλους. Ένα νησί κατάλευκο σαν το μάρμαρο του, με χρυσαφένιες αμμουδιές, ξωκλήσια με μπλε τρούλους, γαλήνια χωριά, κοσμοπολίτικα λιμανάκια και μαγικά ηλιοβασιλέματα.

Στην 22η θέση συναντάμε την Κρήτη, έναν από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου. Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας ξεχωρίζει για τον πολιτισμό του, τα τοπία του, την κουζίνα του και τη μυθολογική ιστορία του, προσφέροντας αξέχαστες εμπειρίες σε κάθε τύπο ταξιδιώτη.

1. Ίσκια, Ιταλία

2. Μαλδίβες

3. Μπαλί, Ινδονησία

4. Μήλος, Ελλάδα

5. Νησιά Φίτζι

6. Νησιά Γκαλαπάγκος

7. Πουκέτ, Ταϊλάνδη

8. Δομινίκα, Καραϊβική

9. Μπορακάι, Φιλιππίνες

10. Κέιπ Μπρίτον, Καναδάς

11. Παλαουάν, Φιλιππίνες

12.Πάρος

13. Αζόρες, Πορτογαλία

14.Που Κουόκ, Βιετνάμ

15. Μοορέα, Γαλλική Πολυνησία

16. Σεμπού, Φιλιππίνες

17. Ίμπιζα, Ισπανία

18. Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, Καραϊβική

19. Μαδέρα, Πορτογαλία

20. Μάουϊ, Χαβάη

21. Ανγκουίλα

22. Κρήτη

23. Νησί Mackinac, Μίτσιγκαν

24. Χαβάη

25. Νήσος Κιάουα Νότια Καρολίνα

  ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr