Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 08:54

Guardian: Δύο ελληνικά νησιά είναι ιδανικά για ήσυχες διακοπές (Φωτογραφίες)

Guardian: Δύο ελληνικά νησιά είναι ιδανικά για ήσυχες διακοπές (Φωτογραφίες)
Syros, Photograph: Getty Images

Μια λίστα με 10 νησιά της Ευρώπης «εκτός τουριστικών ραντάρ» δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Guardian και βάζει μέσα σε αυτά και δύο ελληνικά νησιά.

Ο Guardian προτείνει στους αναγνώστες του να ανακαλύψουν μικρά νησιά με παρθένα φύση και ήσυχες παραλίες και να απολαύσουν τις φετινές διακοπές τους μακριά από τα πλήθη.

Ανάμεσα στις προτάσεις της εφημερίδας βρίσκονται και δύο νησιά-διαμάντια των Κυκλάδων, τα οποία διαθέτουν πανέμορφα τοπία και υπόσχονται διακοπές ηρεμίας και απόλυτης χαλάρωσης: η Σύρος και η Τήνος.

«Ξεχάστε τη λαμπερή Μύκονο και πάρτε το πλοίο για τη Σύρο, όπου θα βρείτε έναν τέλειο συνδυασμό ζωντάνιας και γαλήνης», γράφει ο Guardian για την αρχοντικό νησί των Κυκλάδων. Όπως αναφέρει το άρθρο, η Ερμούπολη, η παραθαλάσσια πρωτεύουσα της Σύρου, είναι πολυσύχναστη αλλά χωρίς ορδές τουριστών, ενώ το νησί διαθέτει ερημικές και χαλαρές παραλίες, πολλές από τις οποίες είναι προσβάσιμες μόνο με βάρκα.

Μόλις 15 λεπτά με το πλοίο από τη Μύκονο βρίσκεται η Τήνος, ένα νησί ιδανικό για ήσυχες διακοπές, σύμφωνα με τον Guardian. Η ενδοχώρα της Τήνου κρύβει γραφικά χωριά, όπως ο Πύργος, η Καρδιανή και ο Βώλακας, όμορφα ξωκλήσια και πολλούς περιστεριώνες, τα οποία συνδέονται με ένα δίκτυο μονοπατιών.

Ακολουθεί ολόκληρη η λίστα του Guardian:

Porquerolles, Γαλλία

Tabarca, Ισπανία

Τένεδος, Τουρκία

La Graciosa, Κανάρια Νησιά 

Σύρος, Ελλάδα

Cabrera, Ισπανία

Lastovo, Κροατία

Τήνος, Ελλάδα

Île de Batz, Γαλλία

Filicudi, Σικελία

  ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr