Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 08:26

Conde Nast Traveller: Xωριό της Κρήτης σε λίστα με τους 12 πιο όμορφους παραθαλάσσιους προορισμούς της Ευρώπης (pics)

Conde Nast Traveller: Xωριό της Κρήτης σε λίστα με τους 12 πιο όμορφους παραθαλάσσιους προορισμούς της Ευρώπης (pics)
Φωτογραφία instagram: dr.christoph.kobler.22

Aφιέρωμα σε παραθαλάσσιους προορισμούς της Ευρώπης δημοσίευσε πρόσφατα το Conde Nast Traveller, με τους δημοσιογράφους του περιοδικού να μοιράζονται τις αγαπημένες τους επιλογές.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα χωριό στη νότια πλευρά της Κρήτης, στο νομό Χανίων. Ο λόγος για το Λουτρό Σφακίων, ένα ειδυλλιακό ψαροχώρι με κυκλαδίτικο χρώμα και χωρίς αυτοκίνητα, που είναι ιδανικό για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό και ήρεμο στις διακοπές τους.

Η Κρήτη έχει πολλά χωριά-διαμάντια που προσφέρουν στον ταξιδιώτη μοναδικές συγκινήσεις. Ένα από αυτά είναι το Λουτρό, στην περιοχή των Σφακίων, στη νότια πλευρά της Κρήτης, σε απόσταση 70 χλμ. από την πόλη των Χανίων. Το Λουτρό θα το επιλέξετε για να κάνετε διακοπές σε ένα πανέμορφο μέρος και να κολυμπήσετε σε θαυμάσια νερά κάτω από τον καυτό ήλιο της νότιας Κρήτης. Εδώ δεν υπάρχουν δρόμοι, ούτε αυτοκίνητα και μηχανές - μόνο μικρά ξενοδοχεία, ψαροταβέρνες και μερικά καφέ.

«Πήραμε το λεωφορείο από τα ένδοξα Χανιά στα βόρεια μέχρι τη μικρή Χώρα Σφακίων στα νότια και στη συνέχεια το φέρι για το χωριό Λουτρό - λευκό και μπλε, ταβέρνες κατά μήκος της προκυμαίας, βάρκες που λικνίζονται στον κόλπο, ριγέ ομπρέλες στην παραλία, ένας μεγαλειώδης όγκος άγονης βουνοπλαγιάς από πίσω. Ερωτευτήκαμε την απλότητά του, την απουσία νυχτερινής ζωής, το άγριο τοπίο με τα βαθιά φαράγγια και τους απόκρημνους κόλπους, τις μυστικές παραλίες με βότσαλο και απίστευτα γαλάζια νερά», σχολιάζει η δημοσιογράφος του Conde Nast Traveller.

Η κύρια πρόσβαση στο Λουτρό γίνεται μέσω θαλάσσης, με καραβάκι από τη Χώρα Σφακίων (20 λεπτά). Ωστόσο, γι΄ αυτούς που αγαπούν την πεζοπορία υπάρχει ένα μονοπάτι (τμήμα του Ευρωπαϊκού Ε4) που αν το ακολουθήσουν από τα Σφακιά μπορούν να φτάσουν στο Λουτρό μέσα σε δύο ώρες απολαμβάνοντας συγχρόνως τη θέα τόσο προς το βουνό όσο και προς τη θάλασσα. Μέσα στον κόλπο υπάρχουν δύο παραλίες, αν όμως θέλετε περισσότερες επιλογές, μπορείτε να επισκεφτείτε και τις γύρω παραλίες, όπως τα Γλυκά Νερά και τα Μάρμαρα. Τριγύρω υπάρχουν μονοπάτια που προσφέρουν την ευκαιρία να συνδυάσετε πεζοπορία και μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά του Λιβυκού πελάγους.

Ακολουθεί ολόκληρη η λίστα του Conde Nast Traveller:

Ίστρια, Κροατία

Plage de Saleccia, Κορσική

Φαβινιάνα, Αιγάδες Νήσοι, Ιταλία

Wadden Sea National Park, Δανία

Πορκερόλ, Γαλλία

Αντίμπ, Γαλλία

Φουερτεβεντούρα, Κανάρια Νησιά

Comporta, Πορτογαλία

Ποζίλιπο, Νάπολη

Λουτρό, Κρήτη

Costa Da Morte, Γαλικία

Νησιά Λοφότεν, Νορβηγία

  ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr