Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 08:52

Conde Nast Traveller: Οι 15 πόλεις της Ευρώπης με τους πιο φιλικούς κατοίκους (pics)

Πέρα από τα αξιοθέατα, την αρχιτεκτονική και τα εστιατόρια, ένας άλλος παράγοντας που σίγουρα μπορεί να κάνει ένα ταξίδι αξέχαστο είναι οι άνθρωποι.

Η φιλικότητα, η φιλοξενία και το ζεστό χαμόγελο των ντόπιων αποτελούν χαρακτηριστικά που κάνουν μια πόλη να φαίνεται πιο ελκυστική στους τουρίστες.

Γι' αυτό το Conde Nast Traveller, το διασημότερο ταξιδιωτικό περιοδικό του κόσμου, στο πλαίσιο των ετήσιων βραβείων Readers’ Choice Award, ρώτησε τους κοσμογυρισμένους αναγνώστες του ποιες πόλεις της Ευρώπης τους φάνηκαν πιο «φιλικές». Δηλαδή, πού βρήκαν τους πιο ευγενικούς και φιλόξενους ανθρώπους που τους έκαναν να νιώσουν ευχάριστα και σαν στο σπίτι τους. Περισσότεροι από 800.000 αναγνώστες ψήφισαν και ανέδειξαν τις παρακάτω 15 ευρωπαϊκές πόλεις ως τις πιο φιλικές.

Αμβέρσα, Βέλγιο

 Getty Images

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Βελγίου είναι γνωστή ως η «πόλη των διαμαντιών», ενώ το λιμάνι της είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Μπάντεν-Μπάντεν, Γερμανία

 Getty Images

Το Μπάντεν-Μπάντεν, στις δυτικές πλαγιές του Μέλανα Δρυμού, είναι από τις πιο γραφικές λουτροπόλεις της Γερμανίας. Οι πηγές του είναι γνωστές για πάνω από 2.000 χρόνια.

Μπακού, Αζερμπαϊτζάν

 Getty Images

Η πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν είναι μια πόλη με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό και ιστορικό ενδιαφέρον.

Μπέλφαστ, Βόρεια Ιρλανδία

 Getty Images

Η πόλη του Μπέλφαστ σφύζει από ζωντάνια και έχει τη δύναμη να αναζωογονεί τους επισκέπτες της.

Μπιλμπάο, Ισπανία

 Getty Images

Το Μουσείο Guggenheim που σχεδίασε ο Frank Gehry έβαλε το Μπιλμπάο στον ταξιδιωτικό χάρτη όταν άνοιξε το 1997. Από τότε η μεγαλύτερη πόλη στη Χώρα των Βάσκων βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, προσφέροντας στους επισκέπτες καλό φαγητό, εκπληκτική αρχιτεκτονική και ένα αξέχαστο αστικό τοπίο.

Μπλεντ, Σλοβενία

 Getty Images

Στη βορειοδυτική Σλοβενία βρίσκεται ένα από τα πιο γραφικά σημεία της χώρας. Μια παραμυθένια λίμνη περιτριγυρισμένη από βουνά και δάση, στη μέση της οποίας βρίσκεται μία νησίδα με ένα εκκλησάκι. Το σκηνικό συμπληρώνεται από το επιβλητικό κάστρο πάνω στο βράχο.

Βουκουρέστι, Ρουμανία

 Getty Images

Πρωτεύουσα, πολιτιστικό και εμπορικό κέντρο της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι γίνεται ολοένα και περισσότερο πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών, αφού θεωρείται οικονομικό και απροσδόκητα όμορφο.

Κόρδοβα, Ισπανία

 Getty Images

Σε αυτή την πόλη στα νότια της Ισπανίας οι ταξιδιώτες απολαμβάνουν τους περιπάτους στα αρχαία λιθόστρωτα δρομάκια ρίχνοντας κλεφτές ματιές στα πολύχρωμα λουλούδια που στολίζουν τα σπίτια και στα πανέμορφα σιντριβάνια.

Ντελφτ, Ολλανδία

 Getty Images

Το Ντελφτ αποτελεί μία από τις ομορφότερες ολλανδικές πόλεις που σου δίνει την εντύπωση ότι έχει βγει από παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Έβορα, Πορτογαλία

 Getty Images

Το καλοδιατηρημένο κέντρο της πόλης, το οποίο περικλείεται ακόμη μερικώς από μεσαιωνικά τείχη, καθώς και ένας μεγάλος αριθμός μνημείων κάνουν την Έβορα μια πόλη-μουσείο.

Γένοβα, Ιταλία

 Getty Images

Η Γένοβα είναι πρωτεύουσα της Λιγουρίας, το πιο σημαντικό λιμάνι της Ιταλίας και γενέτειρα του Χριστόφορου Κολόμβου.

Λουγκάνο, Ελβετία

 Getty Images

Το Λουγκάνο είναι η μεγαλύτερη ιταλόφωνη πόλη στο καντόνι Τιτσίνο στην νότια Ελβετία.

Σαλαμάνκα, Ισπανία

 Getty Images

Η Σαλαμάνκα είναι πόλη της δυτικής Ισπανίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Η κεντρική πλατεία της (Plaza Mayor) είναι μία από τις ωραιότερες πλατείες σε όλη την Ισπανία.

Σόφια, Βουλγαρία

 FLAMINIA PELAZZI

Είναι από τα μέρη που - ενδεχομένως - δεν έχετε σκεφτεί να επισκεφθείτε, καθώς δεν είναι από τους δημοφιλείς προορισμούς. Όμως, η Σόφια είναι μία καλή επιλογή, για λίγες ημέρες και για μικρό budget.

Τολέδο, Ισπανία

 Getty Images

Το Τολέδο είναι ταυτισµένο με ένδοξες στιγµές της ισπανικής ιστορίας. Υπήρξε, άλλωστε, πρωτεύουσα της χώρας μέχρι το 1561, όταν έδωσε τη θέση του στη Μαδρίτη.