Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2021 08:43

Conde Nast Traveller: 7 ελληνικά νησιά στα καλύτερα της Ευρώπης (pics)

Conde Nast Traveller: 7 ελληνικά νησιά στα καλύτερα της Ευρώπης (pics)
Φωτογραφία instagram: sumfiji (Μύκονος)

Η Ελλάδα έχει για ακόμη μία χρονιά δυναμική παρουσία στα ετήσια βραβεία Readers' Choice Awards του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveller.

Επτά ελληνικά νησιά κατάφεραν να διακριθούν στα φημισμένα βραβεία και να μπουν στη λίστα με τα «20 καλύτερα νησιά της Ευρώπης». Μεταξύ άλλων η χώρα μας κατέκτησε και την 8η θέση στην κατηγορία «Top 20 χώρες του κόσμου».

Τα βραβεία Readers' Choice Awards αναδεικνύουν τις καλύτερες ταξιδιωτικές επιλογές για το 2021, βάσει της ταξιδιωτικής εμπειρίας των αναγνωστών του Conde Nast Traveller, οι οποίοι ψήφισαν τα μέρη που αγαπούν σε όλο τον κόσμο και θα επιλέξουν για τα επόμενα ταξίδια τους. Για την κατηγορία «Top Islands», περισσότεροι από 800.000 αναγνώστες ψήφισαν διαδικτυακά τα καλύτερα νησιά στην Ασία, την Αυστραλία και τον Νότιο Ειρηνικό, την Καραϊβική και τον Ατλαντικό, την Αφρική και τον Ινδικό Ωκεανό, την Ευρώπη και την Αμερική.

Σύμφωνα με τους αναγνώστες του Conde Nast Traveller, η Μύκονος είναι το δεύτερο καλύτερο νησί στην Ευρώπη για το 2021.

Τα αμέτρητα δαιδαλώδη σοκάκια της Χώρας όπου έχουν περπατήσει οι διασημότεροι άνθρωποι του πλανήτη, τα ηλιοβασιλέματα στη Μικρή Βενετία, το διάσημο nightlife, οι πανέμορφες παραλίες, η μαγεία της Δήλου - όλα αυτά κι άλλα πολλά κάνουν το νησί των ανέμων ακαταμάχητα γοητευτικό και αξέχαστο.

Ακολουθεί η Ζάκυνθος στην τρίτη θέση.

Το νησί των όμορφων αντιθέσεων μπορεί να υπερηφανεύεται για τις φημισμένες παραλίες του (με το Ναυάγιο να αποτελεί ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της Ελλάδας) και την καταπράσινη ενδοχώρα του.

Στην 6η θέση βρίσκεται η Ύδρα, ένα νησί που διατηρεί αναλλοίωτη την ξεχωριστή γοητεία του και αποτελεί ιδανικό προορισμό για ρομαντικές αποδράσεις.

Στην 7η θέση της λίστας φιγουράρει η Ρόδος, που μαγεύει τους επισκέπτες με μία από τις πιο καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις (μνημείο της UNESCO) και τις δεκάδες εντυπωσιακές παραλίες με τα σμαραγδένια νερά.

Η Πάρος, το νησί που συγκεντρώνει όλη τη μαγεία των Κυκλάδων, βρίσκεται στην 8η θέση της λίστας.

Στην 9η θέση συναντάμε την Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, που ξεχωρίζει για τον πολιτισμό του, τα τοπία του, την κουζίνα του και τη μυθολογική ιστορία του.

Από τη λίστα με τα καλύτερα νησιά της Ευρώπης δεν θα μπορούσε να λείπει η Σαντορίνη με το υποβλητικό τοπίο και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, η οποία φέτος βρέθηκε στην 18η θέση.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα των 20 καλύτερων νησιών στην Ευρώπη:

Χβαρ, Κροατία (βαθμολογία: 96.56)
Μύκονος, Ελλάδα (95.46)
Ζάκυνθος, Ελλάδα (95.19)
Μαδέρα, Πορτογαλία (94.38)
Ίσκια, Ιταλία (94.19)
Ύδρα, Ελλάδα (94.07)
Ρόδος, Ελλάδα (93.87)
Πάρος, Ελλάδα (93.34)
Κρήτη, Ελλάδα (93.17)
Μαγιόρκα, Ισπανία (93.01)
Ίμπιζα, Ισπανία (92.96)
Αζόρες, Πορτογαλία (92.35)
Σικελία, Ιταλία (91.32)
Σαρδηνία, Ιταλία (91.23)
Κάπρι, Ιταλία (90.72)
Κανάρια Νησιά, Ισπανία (90.58)
Κορσική, Γαλλία (89.34)
Σαντορίνη, Ελλάδα (88.27)
Μάλτα (87.92)
Τζέρσεϊ, Ηνωμένο Βασίλειο (85.83)