Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 10:37

Travel+Leisure: Η Μήλος καλύτερο νησί στον κόσμο για το 2021 (pics)

Travel+Leisure: Η Μήλος καλύτερο νησί στον κόσμο για το 2021 (pics)
Sarakiniko beach, Milos island, Cyclades, Greece| CREDIT: GETTY IMAGES/GETTY IMAGES

Το γνωστό αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Travel+Leisure δημοσίευσε τις λίστες του για το 2021 (World’s Best Awards), βάσει ψηφοφορίας των αναγνωστών του, με αρκετά ελληνικά νησιά να φιγουράρουν σε αυτές.

Μάλιστα, ένα πανέμορφο νησί των Κυκλάδων κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή του κόσμου.

Σύμφωνα με τους αναγνώστες του Travel+Leisure, η Μήλος είναι το «καλύτερο νησί στην κόσμο» για το 2021. Το κυκλαδίτικο νησί κατάφερε να συγκεντρώσει 95.50 βαθμούς (με άριστα το 100) από τους αναγνώστες του περιοδικού, οι οποίοι ψήφισαν λαμβάνοντας υπόψη τους τις δραστηριότητες, τα αξιοθέατα, τη φυσική ομορφιά, τις παραλίες, το φαγητό και τη φιλοξενία των κατοίκων.

Η Μήλος στην κορυφή του κόσμου

Στο νησί όπου ανακαλύφθηκε η περίφημη Αφροδίτη της Μήλου, οι ταξιδιώτες σήμερα ανακαλύπτουν τους δικούς τους θησαυρούς. Οι πολλές και εκπληκτικές παραλίες αποτελούν βασικό λόγο για να επισκεφτείτε τη Μήλο. Όταν όμως γνωρίσετε το νησί, οι λόγοι για τους οποίους θα θέλετε να επιστρέψετε είναι πολύ περισσότεροι.

Όπως αναφέρει το κείμενο του Travel+Leisure, η Μήλος κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή της λίστας «χάρη στους φιλικούς κατοίκους της, οι οποίοι καλωσορίζουν τους επισκέπτες προτρέποντάς τους να εξερευνήσουν τα γραφικά χωριά (η Τρυπητή φημίζεται για τους ανεμόμυλους και η Πλάκα για το ηλιοβασίλεμα της), τις εξαιρετικές ταβέρνες και τις υπέροχες παραλίες της, που ποικίλλουν στο χρώμα ανάλογα με το αν σχηματίζονται από κοχύλια, πέτρες ή άμμο».

Η Μήλος δεν είναι, όμως, το μοναδικό ελληνικό νησί που διακρίθηκε στα βραβεία. Η Φολέγανδρος κατέλαβε την 2η θέση και η Σαντορίνη την 13η θέση στη λίστα με τα 25 καλύτερα νησιά του κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μήλος αναδείχθηκε και «καλύτερο νησί στην Ευρώπη». Η συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνει ουκ ολίγα ελληνικά νησιά. Συγκεκριμένα, ανάμεσα στα 20 καλύτερα νησιά της Ευρώπης για το 2021, συναντάμε τη Φολέγανδρο στη 2η θέση, τη Σαντορίνη στην 5η, την Πάρο στη 10η, τη Μύκονο στη 13η, την Κρήτη στη 14η, την Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά στη 15η και τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα στη 17η θέση.

Αυτά είναι τα 10 καλύτερα νησιά του κόσμου σύμφωνα με το Travel+Leisure:

1. Μήλος, Ελλάδα (βαθμολογία: 95.50)

 GETTY IMAGES

2. Φολέγανδρος, Ελλάδα (95.47)

 GETTY IMAGES

3. Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες (91.69)

 GETTY IMAGES

4. Μαδέρα, Πορτογαλία (91.56)

 GETTY IMAGES

5. Νήσοι Ανταμάν, Ινδία (91.24)

 GETTY IMAGES

6. Σικελία, Ιταλία (90.49)

 GETTY IMAGES

7. Κο Σαμούι, Ταϊλάνδη (90.34)

 GETTY IMAGES

8. Μπαλί, Ινδονησία (90.32)

 GETTY IMAGES

9. Χαβάη (90.06)

 GETTY IMAGES

10. Νησιά Γκαλαπάγκος (90.00)

 GETTY IMAGES