Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 08:13

European Best Destinations: Η Μονεμβασιά ανάμεσα στους καλύτερους μυστικούς προορισμούς της Ευρώπης (pics)

To ταξιδιωτικό κοινό το φετινό καλοκαίρι έχει την ανάγκη να βρεθεί σε προορισμούς μακριά από τους συνηθισμένους και διαχρονικούς πολυσύχναστους προορισμούς.

Σε αυτό το κλίμα, η ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations, δημοσίευσε μια λίστα με τους καλύτερους μυστικούς προορισμούς στην Ευρώπη για το 2021, ανάμεσα στους οποίους και ένας ελληνικός, ο οποίος δεν είναι άλλος από την υπέροχη καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς.

Μυστικοί προορισμοί στην Ισπανία, κρυμμένα νησιά στην Πορτογαλία, εκπληκτικά πολύχρωμα μέρη στη Γαλλική Ριβιέρα και οι πιο απίστευτες μεσαιωνικές πόλεις, σας περιμένουν για αξέχαστες διακοπές στην Ευρώπη. Μεταξύ αυτών και η Μονεμβασιά, η οποία ξεχωρίζει για την πλούσια ιστορία και την ιδιαιτερότητα της μορφολογίας της.

Στην 15η θέση της λίστας, της EBD λοιπόν, βρέθηκε και η μαγική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, η οποία όπως αναφέρει το άρθρο «είναι γνωστή και ως το Γιβραλτάρ της Ελλάδας». «Η Μονεμβασιά γνώρισε πολλαπλές εισβολές και υπήρξε το έδαφος διαφορετικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια των αιώνων. Πωλήθηκε ακόμη και στον Πάπα από τον Δεσπότη του Μοριά. Αλλά ακόμη και ο Πάπας δεν κατάφερε να διασφαλίσει την προστασία της πόλης, η οποία στη συνέχεια πέρασε σε ενετικά χέρια πριν γίνει Τουρκική και τελικά Ελληνική το 1822 κατά τη διάρκεια του ελληνικού πολέμου της Ανεξαρτησίας», συνεχίζει το άρθρο.

Στην πρώτη θέση της λίστας βρέθηκε η πολύχρωμη πόλη Μεντόν στη Γαλλική Ριβιέρα, και στη δεύτερη το Βολόσκο στην Κροατία, ένα ψαροχώρι πραγματικό διαμαντάκι. Η μικρή και γοητευτική πόλη του Durbuy στο Βέλγιο και τα άγνωστα στο ευρύ κοινό νησιά Cies στην Ισπανία, ακολουθούν στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η πόλη Visby, μία από τις πιο όμορφες οχυρωμένες πόλεις στην Ευρώπη, στα νησί Γκότλαντ στη Σουηδία.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τους καλύτερους μυστικούς προορισμούς στην Ευρώπη για το 2021:

1. Menton, Γαλλία

 Stifos

2. Volosko, Κροατία

 Copyright xbrchx

3. Durbuy, Βέλγιο

 Copyright NAPA

4. Νησιά Cies, Ισπανία

 lunamarina

5. Visby, Νησί Γκότλαντ, Σουηδία

 Isabelle-Nyrot

6. Chioggia, Βενετία, Ιταλία

 Aliaksandr-Antanovich

7. Antheor, Saint-Raphaël, Γαλλία

 ©trabantos

8. lcala del Jucar, Ισπανία

 Copyright Shiretor

9. Portmeirion, Ουαλία, Ηνωμένο Βασίλειο

 Copyright -Debu55y

10. Baleal, Πορτογαλία

 Copyright Vitaly-Fedotov

11. La Ciotat, Κυανή Ακτή, Γαλλία

 ©54115341

12. Elblag, Πολωνία

 Copyright taranchic

13. Marken, Ολλανδία

 Copyright Boris-Stroujko

14. Gjogv, Νήσοι Φερόες

 Andrew-Mayovskyy

15. Μονεμβασιά

 ©Pit-Stock