Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 08:35

Travel+Leisure: Οι 15 πιο εντυπωσιακές μαύρες παραλίες στον κόσμο - Ανάμεσά τους και μία ελληνική (pics)

Υπάρχουν κάποιες παραλίες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Οι παραλίες με μαύρη άμμο, που συνήθως βρίσκονται σε ηφαιστειακές περιοχές, προσφέρουν ένα διαφορετικό και απόκοσμο σκηνικό για να απολαύσει κανείς το μπάνιο του.

Το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Travel+Leisure δημοσίευσε μια λίστα με μερικές από τις εντυπωσιακές μαύρες παραλίες του πλανήτη. Ανάμεσά τους βρίσκεται μία ελληνική.

Δείτε τη σχετική λίστα:

Punalu’u Beach, Χαβάη

 CREDIT: DANITA DELIMONT/GETTY IMAGES

Βρίσκεται στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης και αποτελεί καταφύγιο για τις πράσινες θαλάσσιες χελώνες που απειλούνται με εξαφάνιση. Η συγκεκριμένη παραλία δημιουργήθηκε από τη λάβα ενός ηφαιστείου που έφτασε μέχρι τον ωκεανό και για το λόγο αυτό είναι... κατάμαυρη.

Playa Jardín, Κανάρια Νησιά, Ισπανία

 CREDIT: WALTER BIBIKOW/GETTY IMAGES

Στην Τενερίφη, το μεγαλύτερο από τα Κανάρια Νησιά, βρίσκεται η τουριστική Playa Jardín. Μια αστική παραλία, η οποία διαμορφώθηκε από τον καλλιτέχνη César Manrique για να συνδυάζει τη μαύρη ηφαιστειακή άμμο με το πράσινο.

Ureki Beach, Ureki, Γεωργία

 CREDIT: AKAKI TOROTADZE/GETTY IMAGES/EYEEM

Η παραλία Ureki στη Γεωργία βρίσκεται σε μία από τις μεγαλύτερες θάλασσες της Γης: τη Μαύρη Θάλασσα. Και ενώ οι περισσότερες παραλίες στη Μαύρη Θάλασσα δεν έχουν άμμο, η συγκεκριμένη είναι αμμώδης. Μάλιστα, η μαύρη άμμος της φέρεται να έχει θεραπευτικές ιδιότητες - κάτι που κάνει τους κολυμβητές να συρρέουν στην παραλία εδώ και αιώνες.

Περίβολος, Σαντορίνη

 CREDIT: CHRISTOPHER GROENHOUT/GETTY IMAGES

Αν και το χρώμα της άμμου φαντάζει περίεργο, η διαύγεια των νερών σίγουρα αποζημιώνει τον επισκέπτη. Η παραλία αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες του νησιού και μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Με πολλά beach bars αλλά και με ήσυχες γωνιές, καφέ και εστιατόρια, ο Περίβολος θεωρείται μια από τις πιο αγαπημένες παραλίες της Σαντορίνης.

Kehena Beach, Χαβάη

 CREDIT: GLOWIMAGES RM / ALAMY STOCK PHOTO

Η παραλία Kehena, στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης, είναι μια μικρή λωρίδα μαύρης άμμου που περιβάλλεται από γκρεμούς. Είναι επίσης μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ των επισκεπτών που επιθυμούν να κάνουν ηλιοθεραπεία γυμνοί.

Piha Beach, Νέα Ζηλανδία

 CREDIT: GETTY IMAGES

Στη δυτική ακτή του βόρειου νησιού της Νέας Ζηλανδίας βρίσκεται η Piha Beach, μια παραλία με μαύρη άμμο που αποτελεί σημείο συνανάντησης των σέρφερ. Οι επισκέπτες ισχυρίζονται ότι το καλοκαίρι η άμμος είναι θερμότερη εδώ από ό,τι στις άλλες παραλίες.

Miho no Matsubara, Shizuoka, Ιαπωνία

 CREDIT: GETTY IMAGES

Για αιώνες, οι Ιάπωνες καλλιτέχνες έχουν απεικονίσει το μαγευτικό Όρος Φούτζι από τις ακτές της Miho no Matsubara, μιας παραλίας που προσφέρει τέλεια θέα στην κορυφή του. Η παραλία είναι επίσης γνωστή για τα ιδιαίτερα πεύκα της.

Jökulsárlón Beach, Εθνικό Πάρκο Vatnajökull, Ισλανδία

 CREDIT: TIM FLACH/GETTY IMAGES

Μόνο στην Ισλανδία θα μπορούσε να υπάρχει ένα τόσο σουρεαλιστικό τοπίο, μια παραλία που «μπερδεύει» την κατάμαυρη άμμο με τον πάγο. Γνωστή και ως «Diamond Beach», η συγκεκριμένη παραλία στην άκρη του Εθνικού Πάρκου Vatnajökull θεωρείται ένα από τα φυσικά θαύματα της Ισλανδίας και έχει αποτελέσει τόπο γυρισμάτων για πολλές χολιγουντιανές ταινίες.

Playa Negra, Guanacaste, Κόστα Ρίκα

 CREDIT: UIG VIA GETTY IMAGES

Παρόλο που οι σέρφερ δίνουν ραντεβού σε αυτή την παραλία με τα μεγάλα κύματα, πολλοί επισκέπτες την επιλέγουν για τη μεγάλη έκταση της μαύρης άμμου (εξ ου και το όνομα της παραλίας). Η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο από χωματόδρομο.

Papenoo Beach, Papenoo, Ταϊτή

 CREDIT: GETTY IMAGES/DEAGOSTINI

Κρυμμένη δίπλα στα καταπράσινα βουνά της Ταϊτής, η παραλία Papenoo προσελκύει όσους αναζητούν την περιπέτεια λόγω του ποταμού που εκβάλει εκεί. Τα νερά μπορεί να αγριεύουν, αλλά η έντονη μαύρη άμμος κάνει αυτή την παραλία να ξεχωρίζει και να αξίζει την επίσκεψη.

Spiaggia di Ficogrande, Stromboli, Ιταλία

 CREDIT: GETTY IMAGES

Η Ιταλία είναι γνωστή για τη γραφική της ακτογραμμή, αλλά αυτό το ηφαιστειακό νησί στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας προσφέρει μια μοναδική παραλία με μαύρη άμμο, δημοφιλής τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες.

Black Sands Beach, Καλιφόρνια

 CREDIT: GETTY IMAGES

Δεν χρειάζεται να κάνετε μια πτήση μεγάλων αποστάσεων για να δείτε μια σκοτεινή ακτή. Η παραλία Black Sands, κοντά στο San Fransisco, προσφέρει μια επιλογή για μπάνιο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Playa Negra, Πουέρτο Ρίκο

 CREDIT: GETTY IMAGES

Σίγουρα, το Πουέρτο Ρίκο φιλοξενεί πολλές εκπληκτικές χρυσές παραλίες, αλλά αυτό το γαλήνιο τοπίο με μαύρη άμμο (κατάλληλα ονομάζεται Playa Negra) είναι ένα must-see εάν βρίσκεστε στην περιοχή.

Rosalie Bay Beach, Ντομίνικα

 CREDIT: COURTESY OF ROSALIE BAY ECO RESORT & SPA

Αυτή η παραλία με μαύρη άμμο βρίσκεται λίγα μόλις βήματα από το οικολογικό θέρετρο Rosalie Bay, όπου μπορείτε να απολαύσετε τη θέα της ξεχωριστής χρωματικής άμμου από το δωμάτιό σας. Επιπλέον, αυτή είναι μια δημοφιλής παραλία για ωοτοκία θαλάσσιας χελώνας.

Keramas Beach, Ινδονησία

 CREDIT: ED SLOANE/WORLD SURF LEAGUE VIA GETTY IMAGES

Αυτή η εκπληκτική παραλία στο Μπαλί είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους σέρφερ, οπότε είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να "χτυπήσετε" τα κύματα.