Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 08:07

TikTok: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί στον κόσμο (pics)

Ολοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητας όλων μας, επηρεάζοντας αποφάσεις και συνήθειες σε διάφορους τομείς της ζωής μας. Ανάμεσα στους οποίους και το ταξίδι.

Περισσότερο από ποτέ, οι travel influencers επηρεάζουν το κοινό τους μέσα από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ανεβάζουν σε δημοφιλείς πλατφόρμες, όπως το Instagram και το TikTok, προσφέροντας έμπνευση και πολλές ιδέες σε όσους δειλά δειλά αρχίζουν να σχεδιάζουν τα επόμενα ταξίδια τους -διαμορφώνοντας μάλιστα ακόμη και τάσεις.

Η εταιρεία Bounce, λοιπόν, ανέλυσε τον αριθμό προβολών που έλαβαν αγαπημένοι ταξιδιωτικοί προορισμοί στο TikTok, για να δημιουργήσει μια λίστα με τους δέκα δημοφιλέστερους στο TikTok, όπως αναφέρει το travelpulse.

Η λίστα με τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο στο TikTok

Στην πρώτη θέση βρέθηκε, χωρίς καμία έκπληξη, η Νέα Υόρκη, η οποία βάσει της έρευνας σημείωσε 216 εκατομμύρια βίντεο προβολών. «Είτε πρόκειται για το μοντέρνο φαγητό, τις υπέροχες γκαλερί τέχνης, τα όμορφα τοπία της πόλης ή οτιδήποτε άλλο, υπάρχουν τόσα πολλά υπέροχα πράγματα για να απολαύσει κανείς στο Μεγάλο Μήλο», αναφέρει το δημοσίευμα.

Δεύτερο ακολουθεί το φουτουριστικό Ντουμπάι με 37,1 δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok, ένας προορισμός που έχει γίνει ιδιαιτέρως αγαπητός, κυρίως, από το νεανικό κοινό. Η τρίτη πιο δημοφιλής πόλη στο TikTok υπήρξε η «γέφυρα» μεταξύ Ευρώπης και Ασίας εδώ και χιλιετίες, και με το Μεγάλο Παζάρι, την Αγία Σοφία και τόσα πολλά άλλα υπέροχα πράγματα να δει και να ζήσει κανείς σε αυτήν, δεν είναι περίεργο που η Κωνσταντινούπολη, έχει λάβει 16,9 δισεκατομμύρια προβολές.

Σύμφωνα με την έρευνα οι TikTokers αγαπούν ιδιαιτέρως τη βρετανική πρωτεύουσα αναδεικνύοντας το Λονδίνο στην τέταρτη θέση της λίστας, με συνολικά 13,9 δισεκατομμύρια προβολές. Η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται από τη Βαρκελώνη, στην Ισπανία, με 2,6 δισεκατομμύρια προβολές, μια πόλη που για αρκετό καιρό υπήρξε δημοφιλής επιλογή για τους λάτρεις της φωτογραφίας και της αρχιτεκτονικής, χάρη στην επιρροή του Γκαουντί.

Δείτε ολοκληρωμένη τη λίστα με τους 10 δημοφιλέστερους προορισμούς στο TikTok:

Νέα Υόρκη

 

photo via Photographer and videographer from Ukraine/iStock/Getty Images Plus

Ντουμπάι

 

Photo via dblight / Getty Images

Κωνσταντινούπολη

 

photo via MasterLu/iStock/Getty Images Plus

Λονδίνο

 

photo via iStock/Getty Images E+/franckreporter

Βαρκελώνη

 

photo via TomasSereda / iStock / Getty Images Plus

Παρίσι

 

photo courtesy iStock / Getty Images Plus / matthewleesdixon

Μουμπάι

 

photo Kishor

Χαβάη

 

photo via paulacobleigh / iStock / Getty Images Plus

Μαϊάμι

 

Photo via iStock/Getty Images Plus/espiegle

Τορόντο

 

photo via Steven_Kriemadis/iStock/Getty Images Plus