Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 08:52

European Best Destinations: Τρεις ελληνικές παραλίες στις 13 ασφαλέστερες της Ευρώπης (pics)

H ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations προτείνει τις 13 ασφαλέστερες παραλίες στην Ευρώπη που μπορεί να επισκεφθεί κανείς το φετινό καλοκαίρι.

Οι ασφαλέστερες παραλίες στην Ευρώπη επιλέχθηκαν βάσει διαφόρων κριτηρίων, όπως ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού από την αρχή πανδημίας και κατά την τρέχουσα περίοδο, καθώς και τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν. Επιπλέον, οι συγκεκριμένοι προορισμοί επιλέχθηκαν λόγω της μεγάλης προσφοράς ιδιωτικών βιλών, τουριστικών διαμερισμάτων, μικρών ή μεσαίων ξενοδοχείων με συγκεκριμένες υπηρεσίες υγείας και δεσμεύσεις προς τους ταξιδιώτες (απολύμανση και καθαρισμός των δωματίων σε ημερήσια βάση, τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης κ.ά.).

Και επειδή διακοπές και lockdown δεν πάνε μαζί, το European Best Destinations επέλεξε προορισμούς που δεν επιβάλλουν υποχρεωτική καραντίνα κατά την άφιξη σε όσους επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κορονοϊού και αναγνωρίζουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς να απαιτούν επιπλέον τεστ.

Φυσικά η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Μάλιστα, η χώρα μας εκπροσωπείται με τρεις παραλίες.

Στην 5η θέση της λίστας φιγουράρουν οι μαγευτικοί Εγκρεμνοί στη Λευκάδα. Η Λευκάδα είναι παγκοσμίως γνωστή για τις παραλίες της και οι Εγκρεμνοί είναι αναμφίβολα μία από τις πιο εντυπωσιακές του νησιού. Η διάσημη παραλία βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, σε απόσταση περίπου 38 χλμ. από την πόλη και 4 χλμ. από το χωριό Αθάνι. Επιβλητικοί βράχοι, λευκή άμμος και εκπληκτικά νερά με εξωπραγματικό χρώμα δημιουργούν το ιδανικό τοπίο για καλοκαιρινή χαλάρωση.

Στην 10η θέση συναντάμε την παραλία Μονολίθι στην Πρέβεζα. Με μήκος 22 χλμ. και πλάτος έως 80 μέτρα, αυτή η παραλία είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, αναφέρει το European Best Destinations. Εδώ δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε ένα ωραίο σημείο, να φτιάξετε την ομπρέλα σας και να περάσετε χαλαρωτικές μέρες στον ήλιο.

Στην 13 θέση της λίστας βρίσκεται ο Χαλικούνας στην Κέρκυρα, μία από τις ωραιότερες και μεγαλύτερες παραλίες του νησιού. Εξαιτίας του μεγέθους της, δεν παρατηρείται ποτέ συνωστισμός. Η συγκεκριμένη παραλία αποτελεί παράδεισο για τους λάτρεις του surfing και kite surfing.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τις 13 ασφαλέστερες παραλίες της Ευρώπης:

1. Ghadira Bay, Mellieha, Μάλτα

 Copyright Benerys

2. Porto Santo Beach, Πόρτο Σάντο (Μαδέρα), Πορτογαλία

 Copyright Cicero Castro

3. Ramla Bay, Γκόζο, Μάλτα

 Visit Malta

4. Praia Nova, Porches, Lagoa, Αλγκάρβε, Πορτογαλία

 TLF Images

5. Εγκρεμνοί, Λευκάδα, Ελλάδα

 Lucian BOLCA

6. Riviera Beach, Ghajn Tuffieha, Mellieha, Μάλτα

 Visit Malta

7. Las Teresitas, Santa Cruz de Tenerife, Τενερίφη, Ισπανία

 leoks

8. Praia Grande, Ferragudo, Lagoa, Αλγκάρβε, Πορτογαλία

 Copyright Matthieu Cadiou / European Best Destinations

9. Ribeira Grande Beach, Σάο Μιγκέλ (Αζόρες), Πορτογαλία

 Vitor-Miranda

10. Μονολίθι, Πρέβεζα, Ελλάδα

11. Χρυσή Ακτή, Κύπρος

 trabantos

12. Puerto de Tazacorte Beach, Λα Πάλμα (Κανάρια), Ισπανία

 Copyright Puerto de la Tazacorte

13. Χαλικούνας, Κέρκυρα, Ελλάδα

 Copyright Simon Dannhauer