Δευτέρα, 31 Μαϊος 2021 08:09

Conde Nast Traveller: Τα πιο όμορφα μέρη της καλοκαιρινής Ελλάδας (pics)

Conde Nast Traveller: Τα πιο όμορφα μέρη της καλοκαιρινής Ελλάδας (pics)
Stavrou Bay, Patmos, Φωτο: ALISTAIR TAYLOR-YOUNG

Το ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller αποθεώνει για μια ακόμη φορά τις ομορφιές της Ελλάδας μέσα από ένα φωτογραφικό αφιέρωμα που δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή του έκδοση.

«Η Ελλάδα είναι η χώρα των μύθων και των θρύλων, των ατελείωτων παραλιών και των λευκών σπίτιων με μπουκαμβίλιες», αναφέρει στην εισαγωγή το διάσημο περιοδικό, το οποίο παρουσιάζει τα αγαπημένα μέρη των συντακτών του στην Ελλάδα, εστιάζοντας κυρίως στα ελληνικά νησιά.

Πρόκειται για μια λίστα γεμάτη εντυπωσιακές παραλίες και βαθιά γαλάζιες θάλασσες, απαστράπτουσες Χώρες, πολύχρωμα λιμάνια και εκκλησίες σκαρφαλωμένες σε βράχους. Ας δούμε τα πιο όμορφα μέρη της καλοκαιρινής Ελλάδας, όπως τα επέλεξε το Conde Nast Traveller.

15. Εκκλησάκι των Επτά Μαρτύρων, Κάστρο Σίφνου

 CREDIT: DAVID LOFTUS

Το γραφικό εκκλησάκι των Επτά Μαρτύρων βρίσκεται στην κορυφή ενός βράχου, δίπλα στον οικισμό του Κάστρου, της αρχαίας πρωτεύουσας της Σίφνου. Πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες εκκλησίες που μπορεί κανείς να επισκεφτεί στο νησί. Η πρόσβαση στην εκκλησία γίνεται μόνο μέσω μονοπατιού το οποίο ξεκινά από το Κάστρο.

14. Χώρα Αμοργού

 CREDIT: JENNY ZARINS

Χτισμένη στο κέντρο του νησιού, ώστε να μην είναι ορατή από τη θάλασσα, η λαβυρινθώδης Χώρα της Αμοργού είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις ωραιότερες των Κυκλάδων. Η βόλτα στα κατάλευκα σοκάκια της θα σου αποκαλύψει παραδοσιακής κυκλαδικής αρχιτεκτονικής σπίτια με πολύχρωμες πόρτες, αυλές που μοσχομυρίζουν αγιόκλημα και γιασεμί, σκεπασμένα περάσματα, ανεμόμυλους, αμέτρητες εκκλησίες και παραδοσιακά καφενεία.

13. Κλέφτικο, Μήλος

 CREDIT: ANDREW URWIN

Το Κλέφτικο δεν είναι η παραλία με τον κλασικό ορισμό που όλοι ξέρουμε, είναι όμως ένα μαγευτικό τοπίο, ένα σύμπλεγμα από εντυπωσιακούς ηφαιστιογενείς άσπρους βράχους μέσα στα τιρκουάζ νερά, που προσεγγίζεται μόνο μέσω θαλάσσης και προσφέρεται για κολύμπι και εξερεύνηση.

12. Πύργος, Τήνος

 

Από τις προσόψεις των σπιτιών και τα περίτεχνα μαρμαροστρωμένα μονοπάτια μέχρι τα μουσεία, ο Πύργος είναι μια υπαίθρια έκθεση λαϊκής τέχνης. Από αυτό το χωριό καταγόταν ο δημιουργός της διάσημης «Κοιμωμένης», ο Γιαννούλης Χαλεπάς, και πολλοί ακόμα γλύπτες και ζωγράφοι. Περπατώντας στα γραφικά καλντερίμια θα θαυμάσετε τις υπέροχες δημιουργίες από μάρμαρο που κοσμούν κάθε γωνιά.

11. Άφησσος, Πήλιο

 CREDIT: TOM PARKER

Η Άφησσος είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό αγκαλιασμένο από πλούσια φύση, όπου το νησιώτικο χρώμα συνδυάζεται αρμονικά με τα πηλιορείτικα στοιχεία. Λίγο πριν μπείτε στο χωριό, θα συναντήσετε την παραλία Καλλιφτέρη, μία από τις ωραιότερες του Παγασητικού κόλπου.

10. Ουρανούπολη, Χαλκιδική

 CREDIT: OLIVER PILCHER

Ο Πύργος Προσφόριου αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Ουρανούπολης, την τελευταία καρτ ποστάλ που παίρνουν μαζί τους όσοι μπαίνουν στο πλοίο για το Άγιο Όρος. Χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και είναι ο μεγαλύτερος και καλύτερα σωζόμενος πύργος στη Χαλκιδική.

9. Γιαλός, Σύμη

  CREDIT: JORDAN BLAKESLEY/SYMIART.COM

Η Σύμη θα σας συνεπάρει με τη ρετρό ομορφιά και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της από την πρώτη στιγμή που το πλοίο θα πλησιάσει το λιμάνι. Φτάνοντας στον Γιαλό, το λιμάνι του νησιού, τρίβεις τα μάτια σου αντικρίζοντας τα πολύχρωμα νεοκλασικά σπιτάκια που σκαρφαλώνουν στους γύρω λόφους λουσμένα στο αιγαιοπελαγίτικο φως.

8. Μανδράκι, Νίσυρος

 CREDIT: MONTSE GARRIGA GRAU

Το γραφικό Μανδράκι είναι η πρωτεύουσα και το λιμάνι της Νισύρου. Αφού απολαύσετε τη βόλτα σας στα στενά, λιθόστρωτα δρομάκια με τα κατάλευκα σπίτια και τα βοτσαλωτά δάπεδα, πιείτε μια παγωμένη σουμάδα ή το ουζάκι σας μαζί με τους ντόπιους στην πλατεία της Ηλικιωμένης.

7. Ψιλή Άμμος, Πάτμος

 CREDIT: ALISTAIR TAYLOR-YOUNG

Η Ψιλή Άμμος είναι μια παραλία-αποκάλυψη. H πρόσβαση γίνεται εύκολα μόνο με καραβάκι από την Σκάλα, ενώ αν θέλετε να πάτε από τη στεριά, θα χρειαστεί να περπατήσετε αρκετά από εκεί που μπορείτε να αφήσετε το όχημά σας στο Διακόφτι. Ωστόσο, στο τέλος της διαδρομής, η παραλία θα σας ανταμείψει. Έχει ψιλή, χρυσή άμμο, σκιερά αρμυρίκια και γαλαζοπράσινα νερά, που της προσδίδουν μια εξωτική ομορφιά.

6. Λιμάνι Καστελόριζου

 CREDIT: OLIVER PILCHER

Ο μοναδικός οικισμός στο Καστελόριζο βρίσκεται γύρω από το φυσικό λιμάνι και αποτελείται από τις συνοικίες Πηγάδια, Χωράφια και Μανδράκι. Τα αρχοντόσπιτα, εντυπωσιακά βαμμένα και αμφιθεατρικά χτισμένα γύρω από τη θάλασσα, αποτελούν αυθεντικά δείγματα παραδοσιακής δωδεκανησιακής αρχιτεκτονικής.

5. Σαρακήνικο, Μήλος

 CREDIT: ANDREW URWIN

Η «σεληνιακή» παραλία της Μήλου είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα τοπία του Αιγαίου. Κάτασπροι ηφαιστειακοί βράχοι διεισδύουν στη σμαραγδένια θάλασσα δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές. Θα βρείτε μια μικρή αμμουδιά αλλά κυρίως όμορφα βράχια για να απλώσετε την πετσέτα σας και να κάνετε βουτιές στα καταγάλανα νερά.

4. Μικρή Βενετία, Μύκονος

 CREDIT: JENNY ZARINS

Η Μικρή Βενετία είναι ίσως η διασημότερη γωνιά της Μυκόνου. Αυτή η γειτονιά με τα καπετανόσπιτα και τα πολύχρωμα μπαλκόνια που κρέμονται πάνω από το νερό, είναι ιδανική για να βγάλεις αμέτρητες φωτογραφίες και να μυηθείς στη μυκονιάτικη ατμόσφαιρα. Είναι επίσης παγκοσμίως γνωστή ως το σημείο που θα απολαύσεις το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του νησιού.

3. Οία, Σαντορίνη

 CREDIT: ANA LUI

Ο παραδοσιακός οικισμός της Οίας είναι χωρίς αμφιβολία το πιο ρομαντικό σημείο της Σαντορίνης και ένα από τα πιο φωτογραφημένα μέρη της Ελλάδας. Την ώρα του ηλιοβασιλέματος, δεκάδες άνθρωποι καθισμένοι στις ταράτσες και στις βεράντες θαυμάζουν ένα από τα πιο σπάνια θεάματα στη γη.

2. Μοναστήρι Παναγίας Χοζοβιώτισσας, Αμοργός

 CREDIT: JENNY ZARINS

Το σημαντικότερο εκκλησιαστικό μνημείο της Αμοργού, αλλά κι ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα της Ελλάδας, η λαξευμένη στο βράχο Μονή της Χοζοβιώτισσας είναι χτισμένη σε ένα σημείο απόκοσμο μα και απίστευτα όμορφο, στην απόκρημνη νότια ακτή του νησιού. Ορατή μόνο από το πέλαγος, μοιάζει να κρέμεται στον γκρεμό. Τριακόσια μέτρα πάνω από τη θάλασσα, τα απότομα βράχια εναρμονίζονται άψογα με τους λευκούς γεωμετρικούς όγκους του κτίσματος.

1. Ναυάγιο, Ζάκυνθος

 CREDIT: SHUTTERSTOCK

Το Ναυάγιο έχει κάνει τον γύρο του κόσμου ως η απόλυτη ελληνική καρτ ποστάλ. Οι εντυπωσιακοί βράχοι, η πλούσια λευκή άμμος, τα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου και το μισοβυθισμένο στην άμμο κουφάρι ενός πλοίου στη μέση της παραλίας, δημιουργούν ένα σκηνικό που όμοιό του δεν βρίσκεις στον κόσμο.