Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 11:56

European Best Destinations: Τρία ελληνικά νησιά στα 12 ασφελέστερα της Ευρώπης (pics)

H ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations συνέταξε μια λίστα με τα 12 πιο ασφαλή νησιά στην Ευρώπη που μπορεί να επισκεφθεί κανείς το φετινό καλοκαίρι.

Η επιλογή των νησιών βασίστηκε σε διάφορα κριτήρια, όπως ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού από την αρχή πανδημίας και κατά την τρέχουσα περίοδο, η ύπαρξη υγειονομικών πρωτοκόλλων και η αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού ώστε οι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί ή επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κορονοϊού να μην μπαίνουν σε καραντίνα. H λίστα περιλαμβάνει και τρία ελληνικά νησιά, τα οποία, όπως αναφέρει το EBD, είναι ιδανικά για παραδεισένιες διακοπές που συνδυάζουν ασφάλεια και αναψυχή φέτος το καλοκαίρι.

Στην τρίτη θέση της λίστας συναντάμε τους Αντίπαξους, έναν παραδεισένιο προορισμό, 5,5 μίλια νοτιοανατολικά των Παξών. «Με μαγευτικές παραλίες με λευκή άμμο, κρυστάλλινα νερά και μόλις 20 μόνιμους κατοίκους, οι Αντίπαξοι είναι το τέλειο μυστικό νησί για Covid free διακοπές αυτό το καλοκαίρι», σχολιάζει το EBD και προτείνει στους ταξιδιώτες να κολυμπήσουν στις παραλίες Βουτούμι, Βρίκα και Μεσοβρίκα, καθώς και να δοκιμάσουν το ντόπιο κρασί.

Στην πέμπτη θέση φιγουράρει η Κρήτη, η οποία, όπως τονίζει το EBD, επηρεάστηκε λιγότερο από τον κορονοϊό σε σχέση με πολλές περιοχές της Ευρώπης. Το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, το Ελαφονήσι με τη ροζ άμμο, η περίφημη λιμνοθάλασσα του Μπάλου, το φαράγγι της Σαμαριάς, η παλιά πόλη του Ρεθύμνου, το Ηράκλειο και η παραλία με το φοινικόδασος στο Βάι, είναι μερικοί μόνο από τους καλύτερους λόγους για να βάλει κάποιος την Κρήτη στο πλάνο των διακοπών του, αναφέρει το EBD.

Στη λίστα μπήκε επίσης η Κέρκυρα, η οποία βρίσκεται στην όγδοη θέση. Με πλούσια ιστορία, υπέροχη φύση, εντυπωσιακές παραλίες, μοναδική γαστρονομία και μία από τις ομορφότερες παλιές πόλεις της Ελλάδας, η Κέρκυρα αποτελεί έναν παραδεισένιο προορισμό για ασφαλείς διακοπές το φετινό καλοκαίρι.

Δείτε αναλυτικά τα 12 ασφαλέστερα νησιά της Ευρώπης για το φετινό καλοκαίρι:

Μαδέρα, Πορτογαλία

 Copyright Petr Pohudka

Πόρτο Σάντο, Πορτογαλία

 Copyright DJI - Turismo de Madeira

Αντίπαξοι

 Copyright Heracles Kritikos

Κόρβο, Πορτογαλία

 Copyright Visit Azores

Κρήτη

 Copyright Patryk Kosmider

Φλόρες, Πορτογαλία

 Copyright Visit Azores

Μάλτα

 Copyright Parilov

Κέρκυρα

 Copyright Vlad Teodor

Λα Γκομέρα, Κανάρια Νησιά

 Copyright Pawel Kazmierczak

Κόρτσουλα, Κροατία

 Copyright Anton Petrus

Μινόρκα, Ισπανία

 Copyright Pawel Kazmierczak

Κύπρος

 Copyright Vladimir Sazonov