Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 08:43

Telegraph: Σύμη και Τήνος στη λίστα με τα «ξεχασμένα» νησιά για διακοπές μακριά από τα πλήθη (pics)

Telegraph: Σύμη και Τήνος στη λίστα με τα «ξεχασμένα» νησιά για διακοπές μακριά από τα πλήθη (pics)
Φωτογραφία instagram: europacomfernandoaranha (Σύμη)

Τα ελληνικά νησιά συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στα ταξιδιωτικά αφιερώματα του βρετανικού Τύπου για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές.

Σε πρόσφατο άρθρο της, η Telegraph αναφέρει ότι οι «πράσινοι» προορισμοί στους οποίους θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν οι Βρετανοί αυτό το καλοκαίρι χωρίς καραντίνα κατά την επιστροφή τους, θα μπορούσαν, αρχικά, να φτάσουν τους 30.

Στη συνέχεια παραθέτει μια λίστα με δέκα εναλλακτικούς προορισμούς για διακοπές μακριά από τα πλήθη. Ανάμεσά τους βρίσκονται και δύο ελληνικά νησιά: η Τήνος και η Σύμη.

Περιπλανηθείτε στα παραδοσιακά χωριά της Τήνου

Σε μικρή απόσταση από την κοσμοπολίτικη Μύκονο, η Τήνος αποτελεί ιδανική επιλογή για ήσυχες διακοπές. Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Oliver Smith, στην Τήνο δεν θα πας για πάρτι, αλλά για πεζοπορία. Η ενδοχώρα του νησιού κρύβει ξεχασμένα χωριουδάκια, όμορφα ξωκλήσια και πολλούς περιστεριώνες, τα οποία συνδέονται με ένα δίκτυο μονοπατιών. Από τα πιο εντυπωσιακά τοπία της Τήνου είναι οι διάσπαρτοι στρογγυλοί γρανιτένιοι βράχοι μεγάλων διαστάσεων στο χωριό Βώλακας, που θυμίζουν σεληνιακό τοπίο.

Ανακαλύψτε τη ρομαντική Σύμη

«Δύο εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται τη Ρόδο σε μια καλή χρονιά, ένα από τα πιο τουριστικά νησιά της Ελλάδας», αναφέρει η Telegraph. Αλλά μόνο ένα μικρό μέρος αυτών θα πάρει το πλοίο για να επισκεφθεί τη γειτονική Σύμη και οι περισσότεροι επισκέπτουν πηγαίνουν μόνο για ημερήσια εκδρομή. Η Σύμη έχει ένα υπέροχο λιμάνι με πολύχρωμα νεοκλασικά σπίτια και πολλές δελεαστικές ταβέρνες. Τα βράδια η ατμόσφαιρα είναι ήρεμη, καθώς το νησί αδειάζει από τους ημερήσιους επισκέπτες, ενώ τη μέρα υπάρχουν πολλές όμορφες παραλίες για να απολαύσετε το μπάνιο σας, στις οποίες μπορείτε να φτάσετε περπατώντας ή με καραβάκι.