Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 08:50

Conde Nast Traveller: Τρεις ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης (pics)

Από την Σκανδιναβία μέχρι τη Σικελία, η λίστα του Conde Nast Traveller με τις 15 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, συμπεριλαμβάνει μια ευρεία γκάμα επιλογών για όλα τα γούστα.

Ακρογιαλιές με τιρκουάζ, γαλαζοπράσινα νερά, πάλλευκη σαν πούδρα αμμουδιά, κόλποι καρτποσταλικής ομορφιάς αλλά και ακτές με πιο έντονο το άγριο στοιχείο, ο καθένας βρίσκει αυτό που τον καλύπτει περισσότερο. Ανάμεσά τους, φυσικά, και τρεις ελληνικές παραλίες που για ακόμη μία φορά κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά.

Μία από τις τρεις ομορφότερες και πιο φημισμένες παραλίες του νησιού, βρέθηκε στη δεύτερη θέση μεταξύ των 15 κορυφαίων της Ευρώπης. Ο λόγος, φυσικά, για το Πόρτο Κατσίκι στο νοτιοδυτικό τμήμα της Λευκάδας (περίπου 45 χλμ. το χωρίζουν από το κέντρο της πόλης), που εντυπωσιάζει τους πάντες με το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς σκηνικό του.

Με τη φήμη του να έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας, καθηλώνει τους επισκέπτες του με τα απότομα, ψηλά και ολόλευκα βράχια που φτάνουν κατακόρυφα στην ακτή και αφήνουν μόνο μια μικρή λωρίδα γης από τη θάλασσα. Η παραλία ξεχωρίζει για την ολόλευκη άμμο και τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ, παραδεισένια, βαθειά νερά. Η παραλία προσεγγίζεται είτε οδικώς είτε από θαλάσσης με εκδρομικά πλοιάρια που αναχωρούν από την πόλη της Λευκάδας, το Νυδρί και τη Βασιλική.

Στη δέκατη θέση της λίστας του Conde Nast Traveller βρίσκεται το Κλέφτικο στη Μήλο. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους φημισμένους και πιο εντυπωσιακούς προορισμούς του νησιού, ενώ πρόκειται για επιβλητικούς, βραχώδεις σχηματισμούς μέσα στη θάλασσα, σε διάφορες μορφές με κοιλώματα και σπηλιές που δημιουργήθηκαν από την θάλασσα και τον αέρα με το πέρασμα των χρόνων. Τα νερά εδώ είναι κρυστάλλινα, καταπράσινα και πεντακάθαρα, μαγεύοντας έτσι τον κάθε επισκέπτη. Η περιοχή προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης.

Γνωστή και ως παραλία «Του Στεφάνου», ο μικρός κόλπος Σεϊτάν Λιμάνια, 22 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης των Χανίων, συναντάται στην τελευταία θέση της λίστας. Η εικόνα που αντικρίζει κανείς αφ’ υψηλού, μόνο παραδεισένια μπορεί να χαρακτηριστεί, με τις λωρίδες της θάλασσας να εισχωρούν ανάμεσα στα τραχιά και επιβλητικά βράχια του Ακρωτηρίου.

Με καταγάλανα, πεντακάθαρα νερά και λευκή άμμο η μικρή ακρογιαλιά τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερο τις εντυπώσεις του κοινού. Για να την προσεγγίσει κανείς θα πρέπει να περπατήσει σε κατηφορικό δρόμο για περίπου 20 λεπτά.

Δείτε αναλυτικά τη σχετική λίστα:

Santa Giulia, Κορσική

 Credit: ALAMY

Πόρτο Κατσίκι

 Credit: ALAMY

Calanque d'En-Vau, Γαλλία

 Credit: ALAMY

Luskentyre, Σκωτία

 Credit: GETTY IMAGES

Kvalvika, Νορβηγία

 Credit: GETTY IMAGES

Praia do Carvalho, Πορτογαλία

 Credit: GETTY IMAGES

Zlatni Rat, Κροατία

 Credit: GETTY IMAGES

Cala Macarella, Ισπανία

 Credit: GETTY IMAGES

Sveti Stefan, Μαυροβούνιο

 Credit: GETTY IMAGES

Κλέφτικο

 Credit: ALAMY

Playa de Ses Illetes, Ισπανία

 Credit: GETTY IMAGES

Butterfly Valley, Τουρκία

 Credit: GETTY IMAGES

Cala Coticcio, Σαρδηνία

 Credit: GETTY IMAGES

Spiaggia Grande, Ιταλία

 Credit: ALAMY

Σεϊτάν Λιμάνια

 Credit: ALAMY